Középkori hack\'n\'slash.
  • SaGa Jr
    #96
    Egykezes nagy kard nincs. :)
    Van kétkezes kard (ezt viseli a hátán a karakter és a 6-os gombbal hívható elő ha éppen más fegyverre váltott az ember) meg egykezes kard meg két fegyver amik közül lehet az egyik kard plusz kard és pajzs kombináció.

    Az elején lévő ellenfeleknél még nincs nagy különbség ez tény (főleg úgy nem, hogy a kétkezes karddal hadonászik az ember míg el nem törik és nem a kisebb méretű egykezessel pörög mint a búgócsiga és metéli el az ellen lábát).
    Később majd páncélozottabb és szívósabb ellenfelek lesznek akiket egy menetben kellene lezúzni ha jót akar magának az ember (mert hárít, lefog és gyorsan támad vissza). Namost ehhez jó ütéskombináció/sorozat kell ami fejlesztés nélkül nem valósulhat meg.

    Tehát ha például a horizontal attack ágból (ez az első oszlop minden fegyvernél, gyorsabb de gyenge sebzésű és általában van oylan kombináció benne ami 5 egyforma támadás sorozatára épül) az egykezes kardnál nincs fejlesztés, akkor 2-3 ütés után leáll a karakter kis időre és aztán kezdi csak el ismételni ugyanazt.
    Ha ki van tolva maximumra akkor 5-6 ütéses kombinációt végig tud csinálni aminél többnyire a negyedik már köríves támadást (tehát egynél több célpontra is hat) míg az ötödik hatodik után az ellenfél ha még nem purcant ki akkor szédeleg és utána kinyírható anélkül hogy üthetne (hatásában olyan mint egy beépített kábitás amit a középső egér gombbal lehet előhívni).

    Ha a kellően hosszú sorozat nincs meg fejlesztés híján, akkor az ellenfél lélegzethez jut és tud támadni ami a játékosnak nem jó. Mondjuk a játék elején ez nem probléma. De miután jönnek a két baltával vagy balta buzogány kombóval rohangászó páncélos ellenfelek, lándzsás és kétkezes fegyvert lóbáló bandával körülvéve, egyszerre hatan, na akkor életmentő tud lenni ha az ember végigviszi a teljes támadás kombinációt amit kifejlesztett. Csak ne vétse el az ütemet és a megfelelő támadást nyomja (figyelni kell mert bizonyos támadásféleségek kombinálják a horizontális és vertikális támadásokat és ha nem időven nyomja meg az ember a megfelelő támadást akkor kiesik az ütemből és már kapja is az arcába az áldást).