halgatyó#191
Miért fordult volna? Nem értem. A németek a padlón voltak, a többiek meg az USA szövetségesei. Aztán a németek megkapták a Marshall segélyt, és a gazdaság ott is megindult
Az orosz kivérezve, különben is, egy rakás segítséget kaptak az amcsiktól, akiknek ráadásul ott volt az atombomba ugye...
Akkor ki és miért ugrott volna neki Amerikának? Az emberek örültek hogy vége a háborúnak. A gazdaság mindenfelé gyors fejlődésnek indult, az emberek életszínvonala gyrosan nőtt, a REMÉNY az emberekben feléledt, talán ez a legfontosabb. Volt egy erős pozitív jövőkép, voltak álmok, tervek, célok, és volt erőfeszítés, mert a célokkal telített ember dolgozik a legkeménzebben (erről mostanában gyakran megfeledkezik a foshatalom)
Amikor én gyermek majd kamasz voltam, a fiúkat a technika és a gépek érdekelték.
Ma 100 fiatlból 90 nem tudja hogy mi akar lenni, a többi meg jogász vagy marketinges meg "kommunikációs szakember" vagy miasz**r...
És itt csatlakoztunk vissza a cikk témájához is. Az emberek (a tömegek) értékrendje, érdeklődése benne van abban a döntésben, amiről a cikk szól.
Most nagyon más a helyzet, mint a 2. vil.háb. után. Sokkal bonyolultabb, ráadásul az USA mostanában nem túl népszerű, még a "szövetségesei" között sem (főleg ha nem a kormányokat, hanem a népeket nézzük).
A létszám arányok is jelentősen változtak, továbbá -- ami a legeslegfontosabb -- valami rákos kórság támadta meg a fejlett országokat, amely kór a "ballibernyál" körök végzetes pusztító munkája... például a fél-analfabéta bevándorlókkal meg a "mássággal" szembeni ellenállás hiánya, a dolgozó középosztály lassú de évtizedek óta tartó lecsúszása, stb...
Végülis mindegy, úgyse én döntöm el hogz mi lesz, csak asszem hogy a történelem még nem ért véget. De a későbbi fejezeteit már nem mi fogjuk írni.