• halgatyó
    #172
    Én is ettől félek. A kisértés ugyanis óriási.
    Amerika most még -- talán -- elbírna valamennyi ellenfelével, mégha belerokkanna is. 15 év múlva már nem bír el velük.
    Márpedig összefognának ellene, ezt mutatja Európa történelme. Ha bármelyik ország túlságosan megerősödött, a többiek összefogtak ellene, és visszatérítették. Ez volt a jól felfogott érdekük, és ez biztosította az egyensúlyt.

    A korábbi nagy háborúk után prosperáló időszak következett, ám ez szerintem a most következő háború (HA lesz ilyen) teljesen eltérő lesz ettől. Az erőforrások fogytán, és egy minden eddiginél pusztítóbb háború után nem marad, aki kifejlessze a teljes technológia megváltoztatásához szükséges eszközöket. Erre eddig nem volt szükség, a háború utáni gazdasági (és ami legalább ilyen fontos: emberi, tudati) fellendülés a korábbi ipari-technológiai rendszer folytatása volt csupán.

    Ez azonban most nem fog menni.

    Persze lehet ezt vészmadár-dumának nevezni, és lehet hogy tényleg az is. Ám túl nagy a fegyverkezés a világban ahhoz, hogy ezt a lehetséges jövőt egy vállrándítással lesöpörjük.
    A rengeteg fegyver elkészítői önmagukat is igazolni kénytelenek. Hisz ha sohasem használják azokat, akkor minek készültek?