• DontKillMe
    #168
    Az USA nem jön ki egyhamar a gödörből. Egyfajta 22-es csapdája. Kína gyakorlatilag kilóra megvette, a háborúk és a támaszpontok fenntartása olyan méretű kiadásokat generál, amit még egy ekkora - részben pont most megrokkanó - gazdaság sem tud elviselni. Hiába szépítgetik az adatokat, a baj napi szinten körvonalazódik. Őrült méreteket ölt a megalománia náluk. Hatalmas a munkanélküliségi ráta. A bankok eddig is szinte csak manipulációkkal, csalásokkal tudtak életben maradni, most már azzal sem. Főleg, hogy kiborult a bili. A "világválság" sem világválság, csupán kibuggyant a szar. Kiderültek a turpisságok. Egy ilyen, romokban heverő gazdaság örülhet, ha az elkövetkezendő 20 (!!!!) évben nem borul meg. Sajnos ebből a kiutat sokan kizárólag a háborúkban látják, az újabb háborúkban. Erre értettem a 22-es csapdáját.
    Kérdés, (és itt Európa jövőjének kulcsa is simán benne van)hogy a NATO tagállamok ezt hogyan élik meg, meddig hajlandóak elmenni. Köztudott, hogy melyek azok a nemzetek, akik vakon a szakadékba ugranának az államokkal. Cseppet sem hiszem biztosra, hogy ebben a névsorban Izrael benne lenne...
    Az elkövetkező 20-30 évben sok minden eldől és nem biztos, hogy a végeredmény a többségnek tetszeni fog. Ezek függvényében és eredményeként nem gondolom, hogy az űrtechnológia fejlesztése kellően előtérbe kerülhet. Azt meg főleg nem gondolom, hogy annak az egységnek, aki elsőnek landol majd a Marson, a szkafanderein az USA zászlós matrica lenne. Legalább négy olyan náció van, akiknek kezében van a technológia és kellően motiváltak, valamint vannak annyira stabil gazdasági helyzetben, hogy ezt megengedhessék maguknak. Nem sorolom, mindenki tisztában van vele szerintem.
    Ezt gondolom.