A Föld, mint bolygó, és folyamatainak megismerése, tanulmányozása
  • szabod
    #126
    Jó sok kérdés :)
    Még nem voltam táborban én sem, de csak jókat hallottam róluk. Általában iskolákban, ifjúsági táborokban helyezik el az embereket, szóval nem sátrazás, bár én annak is örülnék. Néhányan (főleg a szervezők) kocsival jönnek, így ők hordják a többieket gyűjtésekre, illetve vasút/busz állomásra is. Ha nem tezs köbe a vizsgaidősuck akkor a tavaszira elmegyek, utána majd részletesebben nyilatkozok.
    Tagnak megéri lenni, mert kapod a Geodát évi 3 alkalommal. Ez egy ilyen ásványos újság, egész jó, tagok írhatnak bele cikkeket és ingyen hírdethetnek. Kapsz adott évi börzenaptárat is, illetve egy tagsági igazolványt. Ezzel az igazolvánnyal különböző boltokban kedvezményesen vásárolhatsz, én főleg tankolásra használom :D Ha tag vagy akkor értelemszerűen kedvezményesen vehetsz részt a táborokon. Nagyjából ennyi.

    Nekem Estwing van, mint ahogy a képeken látszik. Hát mit mondhatnék, eddig nem volt vele bajom, jó kis szerszám. Bár azt hallottam hogy a kék guminyelű az tartósabb mint a bőr, hát ez majd kiderül. Sztem egyébként a többi márkával sem lehet gond, Mor3llo kolléga nyilatkozhat a Picardról. :)
    Ha venni szeretnél, akkor ne itthonról tedd, hanem külföldről, postával együtt is olcsóbban jössz ki.

    A bazaltorgonák keletkezése egyszerű szerkezetföldtan, majd tanulod Te is. A bazalt ugye kiömlési kőzet. Ezek áltában gyorsan kihűlnek. Gyors és egész felületet egységesen érintő hőmérséklet csökkenés esetén 6szöges repedések jönnek létre a hűlési zsugorodás miatt. Hatszögestől eltérő hasábok is létrejöhetnek, de ezek aránya jóval kisebb.
    Remélem minden kérdésre kielégítő választ adtam :D