Szerintem először azt kellene megfogalmazni, hogy mi a zene. Én philcsynek adok igazat, nem lehet azt mondani, hogy "nem zene" arra, ami tudatosan (avagy rendezetten) tartalmaz hangokat +/ valamilyen ritmust. A zajt is lehet felhasználni zeneként, abból is lehet zenét csinálni. jó példa erre a doromb,számos más korai idiofon hangszer, vagy a szinte minden zenében használt dob. A dob zajt vagy hangot kelt, mondható-e hangszernek? Önmagában egyértelműen zajt kelt, nincs meghatározható hangmagassága (sok frekvencia szólal meg), mégis hangszer, és mindenben használják, és még zeneművészeti egyetemen is tanítják!
Szefmesterrel annyiban együttérzek, hogy sok zene olyan rossz, igénytelen (főleg annak, aki egy kicsit komolyabban foglalkozik a zenével, megérti pl. a harmóniák lényegét, tapasztalatai miatt igényesebb, nagyobbak az elvárásai minden téren), hogy bűn zenének nevezni. De attól még az! :D
Amúgy zeneakadémián azthiszem van lehetőség elsajátítani a köcsögdudálást is :D 3-4 éve voltam nyílt napon, ahol diákok és tanárok is mutattak be ilyen kevésbé megszokott hangszereket, és köztük volt az is.