Komolytalan#9
Hááát... Nekem sose volt myspace accountom, de nekem a facebook tűnik egy gyors, agyonegyszerűsített szarnak. Mondok egy példát: összetett keresés. Az hagyján hogy én nem találom meg, de megkérdezem 3 ismerősömet, akiknek szintén van facebookjuk csak nekik 100! ismerőssel, és ők se tudnak ilyen funkcióról. Mondják hogy nézzem végig a találati listát, képről úgyis felismerem. Aha, de:
1. Kis Bélát keresem. Nincs rá fél napom hogy végignézzem a találati listát.
2. Lehet nincs is képe feltöltve, szóval további 3 hetem sincs az adatlapok végigbaszkódására.
3. Tudom hogy hol lakik, hová járt iskolába (mindet) - mindent tudok róla. Szeretném ezekre szűkíteni a keresést. Olyan nagy kérés ez?
Valaki benyögte, hogy írjam be vesszővel elválasztva a nevet és a helységet. Mondom ok, de melyiket? A lakóhelyet, az iskoláinak a helységét, vagy a melóhelyét? Mert ezek nem ugyanazok.
Na mind1, lényeg hogy nem ment a dolog, végignéztem egyesével. Szerencsére valójában egzotikusabb nevű ismerőst akartam bejelölni, így csak 30 elemű volt a találati lista. Miután bejelöltem, rá akartam keresni ismét az ő nevére, és soha többé fel nem jött a találati lista, csak az adatlapja. Hátbaz, csak 1 db Kis Béla nevű ismerősöm lehet? Ez milyen korlát már 2011-ben, f.szombúk?
Áááá, szóval engem ez a fákbúl totál kiidegel, mikor véletlenül használnom kell (munkám miatt megkérnek mikor 1-1 oldalt, akármit átadok, hogy rakjak már like gombot, és próbáljuk ki - csak ezért tartom). Az iwiw kezelőfelülete az FBhez képest Rolls Royce. Pedig az is csak egy gyenge közepest üt meg a mércémen, de a facebook az egyes alá-alá-alá, rögtön formázni a vinyóit, behinteni a helyét sóval, agyonverni csőkulccsal minden designert és programozót akinek köze van hozzá.