• Kara kán
    #128
    Aranyoskám!
    Enném meg azt a kis butus fejecskédet!

    Miután én a nagybecsült magyar közvélemény előtt jól megszellőztettem annak a 2 brit tudósnak az elméletét, - mármint, hogy az özönvíz-monda a fekete-tenger elárasztásának emléke lenne - boldog és bódogtalan viszketegségi rohamot kapott nálunk, és elkezdték szakmányba gyártani a cikkeket. A Természet Világa is például, ahol egy lelki szegény szerző arra a következtetésre jutott, hogy ha még volt is elárasztás a Feteke-tengerben (FT), az lokális jelenség volt, tehát nem az volt az özönvíz. Bumm! Ekkora butákat!
    Mán hogy lehetett helyi semmiség a FT eláasztása?!
    Mitől a ménkűtől gondolt egyet a Földközi-tenger vize, hogy átcsapjon a keskeny földnyelven és belefolyjon keletre?
    Hát, azért, édes lelkem, mert a világóceánok szintje megemelkedett. Olvadás volt! Ammeg nem lokális!!!!
    Na, de nincs vége!
    Ez a II. nagy felvonás volt a színjátékban!

    Az első felvonás i.e. 10.000 körül történt, az volt a Nagy Özönvíz, amikor a világóceánok szintje 120 métert nőtt, és ellepett a víz sok mindent. Persze előtte is volt ugye az Ősi Özönvíz, 5 millió éve, amikor kialakult a Földközi-tenger.

    A Kis Özönvíz i.e. 5000 körül történt, és akkor telt fel még jobban többek között a FT is, és kerültek víz alá a Tigris és az Eufrátesz torkolatának, deltájának hatalmas területei.
    A Bibliába és más népek mítoszaiba valszeg ez utóbbi esemény került bele, mert a Nagy Özönvíz emléke nem valószínű, hogy fent tudott maradni.