Tomb Raider
-
tmisi #4102 Látom megoszlanak a vélemények a játékkal kapcsolatban. Anno én is sokat nyomtam a TR-eket (valamelyiket 3x is végigvittem). Tényleg más ez a játék és valahogy előzményként sem stimmel (ha folytatásként csináltak volna Larából ilyen vérszomjas nőszemélyt, az még úgy elmenne, de az előző részek elé ez valahogy nem hihető). Viszont mégsem vágott pofon ez a stílusváltás, szemben a Splinter Cell Conviction-nel, amit egy óra után már töröltem is. Amit én negatívumként fel tudnék hozni, azt több mostani játékban is meg lehet találni.
Sokat még nem toltam, de egy-két dolog:
- a gombidőzítéses hülyeség kezd az agyamra menni, ha jól emlékszem, pont a TR Legend volt az első játék, ami használni kezdte, de azóta több akciójátékban lenyúlták
- nehéz meghalni, egyrészt mert eléggé erősek vagyunk fegyverzetileg, másrészről mert a program segít (mint amikor bekapcsolsz minden segítséget az F1-ben), pl. tegnap elvétettem az ugrást a meneküléskor, épp a kiszögellés mellé ugrottam, erre föl Lara a levegőben (!) arrébbslisszolt és simán megkapaszkodott...
De ha nem vesszük szigorúan a TR nevet, el lehet vele lenni, de ha túlélőjáték, akkor inkább az Alan Wake.