Tomb Raider
-
Végig vittem a játékot, és írnék róla egy véleményt, hátha lesz aki egyetért velem. (amúgy nem spoileres)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kicsit csalódás a játék... számomra. Igazából csak a vége felé ment el tőle a kedvem. Mivel elszállt a varázsa. A trailerben, kb egy túlélő játéknak mutatják be, ez az elején nagyon átjön, remek a hangulat, a helyszínek is elsőre nagyon hitelesek, (sétálva is mentem) meg ugye ott még menekülni kellett a kútlisták elől. Aztán osonva mentem íjjal, a feeling kedvéért. De ahogy haladok előre elszállt ez a varázs, egy egyszerű tps-sé degradálódott a játékok, amikor Laraból egyszemélyes kommandó lett, mivel egy bizonyos pont után kötelező tűzharcok lesznek.
Amikor ráébredtem, hogy a gyűjtögetéssel mennyi időt vesztegettem el, az még elég kellemetlen volt, mivel kiderült, h maga a történet nagyon rövid. Elsőre még tetszett is a gyűjtögetés, még Moutain Village-ben is ahol azért már komolyan elvannak dugva a dolgok hegytetőkön. De amikor eljutottam Shipwreck Beachre, és azt látom, hogy megint egy nagy terület és egy rakás vackot kell megint össze szedni... De miért? XP.ért? Minek... Egyedül a dokumentumokat érdemes mert az lore tartalmú. Itt kitérnék a "top-secret tombokra" Elég bénák, 1 szobás barlang 1 puzzle-al, persze tök jó, hogy annak, tetszett, de mivel nem sok gondolkodást igényel és mivel jelentéktelen a jutalom, eléggé vérszegény.
Ami potenciál ebben a játékban van, azt a készítők nem használták ki, helyette beleraktam egy elég gyenge multit. Amit helyette kellett volna, az az hogy az egész játékon végig menjen a túlélő feeling. Elég nagyon azok a főbb(pl Mountain Vilage) hogy elfért volna ott pár ellenséges tábor, mellék küldetésnek, ahova kötszerért, lőszerért (ahelyett h szanaszét van dobálva mindenhol) kellett volna beosonni(vagy mindenkit kinyírni) Több boss harc kellett volna, pl a fegyver részekért, de ezeket a Tombokba is rakhatták volna. Ehelyett véletlenül, a sztori előrehaladtával kapod.
Sokan szidták a sok QTE-t, nincs igazuk. Nagyon is kell bele, ha nem lenne, nem éreznéd át néhány szituáció izgalmát. ez az ami a játék erőssége, hiába, h lineáris, a nagyon akció dús adrenalin pumpa jeleneket elég jók. élmény volt végig menni a játékon. A mászás is változatos, nem csak AC féle, h 1 gomb és fent vagy a torony tetején.
Ami még elég béna az a játék befejezése. Nagyon nem illett bele ez a sci-fi
Kb ennyi lenne a véleményem.