duke#96
TheWbtist :" Félreértés ne essék, nem tudjuk sem szél-erőművel, sem napenergiával, sem atomenergiával megoldani a helyzetet. Hogy miért? Erről legalul.
kérlek nézd meg ezt az előadást: http://goo.gl/KVf5K utána olvasd át a www.ffek.hu "
A video allitasa , (hogy napenergia azert nem megoldas, mert hogy nem tudnank eleg napcellat gyartani a fold ellatasahoz ) szerintem nem helytallo. Persze nem tudom felmerni, hogy valojaban mennyi a vilag napcella gyarto kapacitasa, de ha az egesz vilag osszefogna, mert nem lenne mas valasztasunk, akkor szerintem par ev alatt letudnank gyartani, a szukseges mennyiseget. Folleg ha egyszer csak nem volna tobb olaj, szen ,gaz akkor felszabadulnanak azok az ezer milliard forintok, dollarok, es abbol nem tul nagy megeroltetessel kiepitheto lenne par ezer negyzetkilometer napcella. Meg nalunk sem lenne tul nagy dolog, mert lehet hogy sziliciumunk nincs, de tukrot mi is tudunk csinalni, vascsovunk, vizunk van, es a gozturbina sem urtechnika. Megvan minden, hogy korlatlan mennyisegben gyartsuk a tukros naperomuveket, ez csak elhatarozas kerdese, de ha ugysincs mas valasztasunk, akkor konnyu a dontes. Addig a par honapig, amig orszagos osszefogassal kiepitenenk a rendszert, addig Paks ellatna energiaval a legfontosabb szolgaltatasokat. (mento, rendorseg, tuzoltosag, korhazak, elelmiszertermeles)