-
5 nap használat után vélemény:
WP: továbbra is nagyon tetszik. Egyszerű, letisztult, jól néz ki, jó használni. Ha az app támogatottsága pariban lenne az Android + iOS-el akkor komolyan elgondolkodnék azon hogy elsődleges rendszernek ezt használjam. (bár ez nem ennyire egyszerű, eléggé "beszippantott" már az iOS, csomó mindent megvettem rá, csomó stolgáltatását használom amit nem lenne kedven átköltöztetni / újra megvenni más platformon. Valami nagyon áttörőt, újat kéne felmutatnia valakinek ahhoz hogy váltsak)
Lumia 925: nagyon vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban.
Első sorban le a kalappal a Nokia/Microsoft előtt, mert a hardver minősége az csillagos 5-ös, és ha a rendszer színsémáját is a telefonhoz állítom (fekete telefon / steel színséma) akkor baromi jó techno-feelingje van az egész cuccnak, nagyon tetszk ez a mindenol fekete háttér / minimál dinamikus UI.
Másrészt egyszerűen képtelen vagyok megszokni ezt a nagy méretet. Pár dologra kétségtelenü jobb, pl ebookot olvasni, meg jutúb videókat is jobb nézni ezen a méreten, de minden másra (on the go kommunikáció/IM/email, térképezés, moziműsor, időjárás, zenehallgatás, online bankolás, rövid hírek olvasása, stbstb) bőven kielégítő nekem a 3,5-4", és az én kézméretemnek egyértelmúen ez a max méret ami még ideális. A 925-ön pl minden fontosabb csempét a képernyő jobb alsó harmadába pakoltam, hogy elérjem a hüvelykujjammal, a kevésbé használatos dolgokat meg ezen a területen kívül rakom, mert azok indíásához már kell a másik kezem. De még íg sem tudom kényelmesen fogni egy kézzel, valahogy túl széles. A 4-es szifonra rá tudok markolni olyan "beton biztosan" hogy lehetetlen hogy kiessen a kezemből tömegközlekedésen, a 925-öt elő sem merem venni miközben kapaszkodom mert lehetetlen biztosan ráfogni és kezelni egyszerre.
Mindegy, ez leginkább az én egyéni szoc problémám, akinek nagyobb keze van az gondolom nem szembesül ezekkel a problémákkal. Viszont az érdekes kérdés hogy a kissebb méretű telefonok milyenek WP-n? Itt is az van mint Androidon hogy csak gyengébb kijelzőt meg lassab hardvert kapnak? Ha igen ez eléggé elszomorító lenne...