-
A beállításoknál találod. Az már más kérdés, hogy a kisebb időközi frissítésük az áruház felületéről történik általában.
Más: lecseréltem a Lumia 820-amat egy 1020-ra. Ha van esetleg kérdése valakinek ezzel kapcsolatban, tegye fel bátran. (amúgy kűlcsínre még mindig a 820 tetszik legjobban a WP8-as telefonok közül - ha a 620-ast nem számítjuk :D -, a mérete is még épp elfogadható - szintén a 620-ast leszámítva... :D Nekem a 8 giga beépített memória sajnos kevésnek bizonyult.
1020 első benyomásra kicsit esetlen fogású. Lefele túl vékony, és könnyű, a kamera kipúposodását elég nehéz megszokni a szemnek (tényleg, mint egy púp...valamint a készülék sarkainak szögletességét mégjobban hangsúlyozó kijelző üveg beágyazás stb. nekem még mindig olyasmi hatást kelt, mintha az egész telefon egy valahova berakható, beépítendő elem lenne - oly módon, hogy a szélek takarásba kerülnek...szóval még mindig nem vagyok kibékülve ezzel a dizájnnal...anno emiatt kerültem a 800-ast, 900-ast, majd a 920-ast...), és nagyon érezni az egész készülék egyenetlen súlyelosztását (kamera, mintha egy nehezék lenne, vagy röpsúly... :D) ...alul a széleknél gyengén vagy figyelmetlenül két ujjal megfogva többször át akart fordulni a teló a nehezék szerű felső kamera rész súlya miatt.
A 2 giga ram helyett én megelégedtem volna 1-gyel, de újabb, kissé erősebb prociért cserébe. Ill az egész készülék szélességét a kamerához igazítottam volna egységesen (a többlet helyen nagyobb aksi lett volna elhelyezhető - ki nem örült volna a plusz üzemidőnek?!), és a telefon még így is elfogadható vastagságú lenne - de egységes, letisztultabb formavilágú! (a szögletes és ellaposított széleket-végeket száműztem volna, lekerekített, az üveglap vonalát követő barátságosabb formára váltva...a Lumia sorozat legfelső szegmensében...mint az L820-nál...aztán lehet, csak idő kérdése és hozzászokok ehhez a polikarbonát szegletes izéhez...de akkor is kissé faragatlannak érzem ezt a formavilágot...főleg, hogy az összes felső kategóriás modell ilyen...(sajnos még a 925-ös is élőben kissé baltával faragott, zavaró, befejezetlen hatást kelt...)
Érdekes, hogy a legújabb masinériák esetében is maradt ez a trend, és csak az olcsóbb, középkategóriás 1320 lett a 820-hoz hasonló - szerintem a szemnek és kéznek kellemesebb, barátságosabb vonalú - pedig a felső kategóriában elvárható lett volna egy lekerekítettebb formavilágú alternatíva...így maradt a maximalisták keserédes választéka - "ha a felső kategóriát akarod, szokd meg az - alsóbb kategóriákhoz képest - ormótlannak tűnő méretet, és táblacsoki szerű széleket" :P
Talán a kissé jobb fogást biztosító, és védelmet nyújtó párszáz forintos kínai "gumibugyi" majd tompítja a nekem még mindig nem szép kontrasztos, laposított éleket... :) (...vagy ha a T-nél nem csak fekete színű készülék lenne...sárga színnel szokhatóbb lett volna a szegletes formavilág? :O)
Amúgy a lecserélt L820-as 40-ért vihető, ha esetleg valakit érdekelne...minden tartozék, doboz megvan + gumibugyi, garancia...sajnos T-függő...