• hykao
    Pár napja lecseréltem az L710-esem egy L820-ra.

Eddigi tapasztalatok a mindennapi használat során:

- külsőre nekem már ez a méret és forma is túl széles és lapos, nem illeszkedik túl jól a kézbe, ráadásul a hátlap anyaghasználata csak ront a dolgon, ha nem fog rendesen rá az ember, könnyen kicsusszan a kézből. Ölbe, lábra helyezve ülve pl. kocsiban egy pillanat alatt "képes" a padlóra siklani, még egy érdesebb gatyáról is... :)
    Már rendeltem is egy szilikon tokot...kb. 500-ért Kínából...már a 710-es esetében is az 500 forintos kínai valahogy pofásabb és használhatóbb volt, mint a 2000-ért vett gyári Nokia...

- a WP7.8 után a WP8-tól végülis nem vártam túl nagy, ugrásszerű előrelépést (eddigiek alapján nem is kaptam... P:), de van egy-két dolog, ami meglepett, és nem pozitív értelemben sajnos...

- negatívumok:
    - WP8-ra nincs (még?) Nokia Számlálók (pedig a Nokia oldalán épp egy Lumia 820 képe alatt sorakoznak az alkalmazások, köztük a Nokia Számlálók legalul!!!), továbbá Tango (ami WP7 alatt jobban muzsikált, mint a Viber...), rádió (tudom, ezt elméletileg pótolják a hamarosan érkező frissítáéssel...)
    - újabb és szebb (és persze nagyobb tárhelyet foglaló) WP8 játékokat egyelőre (500MB körül és felette) NEM SIKERÜLT TELEPíTENEM, mert a telefon szerint NINCS TÖBB SZABAD TÁRHELY A TELEFONON (a beállításoknál feltűntetett 1.19GB szabad hely ellenére...), miután felszabadítottam némi plusz helyet (kb. 1.98BG-ra) még mindig ugyanez az üzenet jelenik meg...(...mennyi kéne neki, hogy telepíteni tudja az 542 megás Pókember játékot???...)
    - értesítések még rapszódikusabban, és késve érkeznek általában a WP7-hez képest (Viber, Facebook stb...), élő csempék frissülése is pocsékabb egyelőre a WP7 után...
    - akksi pár óra alatt képes lemerülni, engedélyezett adatforgalom esetén (persze azért elég sokminden fut nálam a háttérben), míg érdekes módon Wi-fi használattal (adatforgalom kikapcsolva) hatványozottan tovább bírja az akksi valahogy...WP7-nél ugyanezt tapasztaltam...

- pozitívumok:
    - a Windows-os alkalmazás letisztultabb, átláthatóbb, mint a Zune volt. Végre ismét lehet legalább kép, hang, dokumentum és video fájlokat könnyedén intézőből - vagy akár Total Commanderben - saját Win-es alkalmazás nélkül is másolni, törölni stb. (mint a WP7-es előtti Windows Mobile-os időkben)
    - zárolási képernyőnek szinte bármilyen alkalmazás beállítható (Facebook, időjárás appok, hírportálok stb.), alatta több értesítés megjelenítése (persze feltéve, hogy időben érkeznek meg...)
    - WP7-hez képest kevésbé akadozó Viber, Facebbok alkalmazás, gyorsabb, gördülékenyebb netes megjelenítés