5743
-
recko2234 #3658 -Bejövő hívásnál "gombot" kell nyomni, nem androidos móka.
-e-mail-eket szereti kezelni, bár én a munkahelyi netemet nem tudtam belőni, rendszergazdai segítség kell hozzá szerintem.
-van képernyőzár kóddal is
-elforgatva és elforgatás nélkül is van billentyűzet, angol, francia, holland és magyar van egy csomagban
-password manager progiból dunát lehet rekeszteni, nézz szét a windowsphone.com-on, én is itt néztem szét mielőtt megvettem a 820-amat.
-endomondo még volt egy hóanapja, szerintem még van.
-Internet Explorer van alapból, ezen kívül Nokia Xpress, eXplora 3 és társai, de Opera mini nincs.
-hívásokat elmentő alkalmazások nem működnek megfelelően, bár nagyon régen láttam ilen alkalmazást. Mindenképpen neked kell tesztelned melyik működik, melyik nem.
-A "Hardware test", vagy a magyar fejlesztésű "Zseblámpa" ideális led működtetésre
-Sonic van, de drága, Mario és Sega játékok csak emulatorral érhetőek el, de azok hibátlanul működnek.
HTC-t nem ajánlok, de Szarsung-ot sem, volt szerencsém mindet tesztelni, sőt az egyiknek a szervízelésében is részt vettem. Maradj a Nokiánál, az gyilkolhatatlan (szintén tesztelve ;) ) Mindenképpen olyat válassz, amire adnak FM-rádiót (ha arra van szükséged) és legalább 1GB memóriája van.
Nekem Lumia 820 van, már egész emberi áron meg lehet venni.
-
ml85ml #3657 sziasztok
Blackberry-ről váltanék l620-ra. még nem volt érintős telefonom ideje kipróbálni:) meg zöldben eléggeé bejön.
a kérdéseim a bejövő hívásokat ugyanúgy kell felvenni mint adroidon? egy csúszkát elhúzni?(utálom)
A vállalati levelezést mennyire kezeli jól?/ nem jól? gondolom bb után visszalépés de ha már xls, word dokumentumokat
lehet rajta szerkeszteni, gondolom az e-mailekkel is jól elboldogul.
képernyőt le lehet lockolni, hogy csak pin kóddal lehet felnyitni?
gépelés qwerty után mennyire jó dolog érintőképernyőn gépelni? ha 90fokkal elforgatom a telefont, akkor lesz virtuális qwery bill?
ha ezt a telefont választom mindenképp kellenének nekem az alábbi ingyenes programok
-vmi jó password menedzselő alkalmazás (ami felhasználónév-jelszó-mihez ) kezeli
-endomondo
-opera mini, esetleg más böngésző
- bejövő hanghívásokat mp3-ba elmentő alkalmazás
- led-et lámpalént használó alkalmazás
- wp8-ra melyik játékokat ajánjátok? angy bird hidegen hagy én még a tank/ worms-ön nevelkedtem:), kifejeztten örülnék,
ha klasszikusok lennének wp8-ra doom, sega rally, mario, sonic stb.
-olvasgatom, hogy a 620-nak nem sok a memóriája, ezért nem olyan gyors.. 620 helyett mit ajánlotok, akár htc, nokia fronton?
alapvetően akinek 620-a van mennyire elégedett a telefonnal?
üdv,
-
recko2234 #3656 Ma megkaptam az Ambert a 820-amra. Hiányolom, hogy feladatnézőben (visszanyíl hosszan nyomva) nincs az, hogy betudom ott is zárni az alkalmazásokat.
Egyébként rohadt jó :)
A Data Sense nekem egy kicsit már sok. (térképen bejelölni az elérhető wifiket... minek?)
A tárterület-ellenőrzőt nem frissítették.
Ennyi az észrevétel még :) -
7.8 jobb -
telefon névjegyénél, gyári-ra vissza tudod állítani... -
Sziasztok
Haveromnak a Samsung wp-je elegge megbolondult eleg nagy hulyesegeket csinal mind1 is h miket.. Az a lenyeg h megneztem h tudjuk e frissiteni a szoftvert hatha helyre all a dolog de azt irja h up to date szoval ez kilove. Lehet valahogyan manualisan ujra tenni a rendszert? Am meg arra gondoltam h neki 7.8 van felrakva en inkabb vissza tennem a 7.5-ot mert az jobbnak bizonyult, gyorsabb, nem bugos stb.. Valakinek otlet?
Koszonom -
recko2234 #3652 Újabb más:
Elkezdtem figyelni ezt a tárterület-ellenőrzés alkalmazást a beállításokban. Ennek van egy alternatívája, amiben a térképeket átlehet helyezni az SD kártyára, ez a "Lumia tárterület-ellenőrző".
Nos elkezdtem böngészési előzményeket, Maps-ben keresési és találati előzményeket törölni és láss csodát: 100MB-ot az összes tárhelyből, és néhány megát lekanyarintottam az "Egyebek" mappából. -
recko2234 #3651 Ha van állandó mobil adatforgalom, akkor majdnem mindennap van 2-3 alkalmazás ami frissül. Sajnos meghatározott időközönként keres és talál frissítést az Áruház.
Más:
Észrevettétek, hogy WP8-on nincs olyan böngésző, amiben lehet kezdőlapot beállítani? -
nem tudjátok, h lehet kieroszakolni, h keressen frissitest az alkalmazasokhoz? mert kb havonta egyszer szokta jelezni, h van frissites, de akkor vagy 30. most viszont mar eleg regota semmi... -
recko2234 #3649 2G-ben használom a telót, nem tartok fölösleges alkalmazásokat rajta, kb. 3-4 alkalmazás fut a háttérben, ez a titok :D -
recko2234 #3648 Akkor gondolom nálad is úgy offline a HERE Drive mint ahogyan ingyenes a kenyér a TESCO-ban xD -
4 vagy 5 képernyőkép mentésből Paintben. :) -
hogy csináltad az egészet egyben?
-
start képernyő, nem menü... :) -
Hát ez van, marad a várakozás a frissítésekre, mint anno a WP7 esetén... :)
Más: kinek, hogy néz ki a start menüje? íme az enyém: KATT -
Lantee #3643 Érdekes, hogy az ilyen-olyan űrszondák, meg Mars Roverek éveken keresztül tudnak működni (valamelyik már évtizedek óta), de egy nyamvadt telefont tényleg naponta kell töltőre rakni. Persze, azoknak van napelemük is, de a Marson is van, hogy pl. hetekig nem látják a napot, aztán mégis megy. Kis fisz-fasz telefonok, laptopok, tabletek meg percek alatt képesek nullára szívni az akksit.
Nem akarok itt elméleteket gyártani, de valaki már igazán elővehetné a fiókból a TARTÓS akkumlátor tervrajzát. -
"hogy ha lefordítod a telefont, akkor lehalkítja a hívást"
Ez alap az összes HTC-ben :P :D -
WP8 még sztem beta, most a GDR2 ill. Amber a Nokiától szeretné foltozni a hibákat, pl. ugye berakják a feature-t, hogy ha lefordítod a telefont, akkor lehalkítha a hívást - ez alap volt a 7-ben, vagy az FM rádió is...
Fura, apumnak odaadtam a 710-emet, múltkor nyomogattam és az tűnt fel, hogy gördülékenyebb, mint a 620-am :D Meg valahogy masszívabb.
-
No de WP7 alatt jobbnak tűnt...Braking news, Facebook, Viber, Tango, Foursquare értesítések jobban működtek. WP8 alatt Foursquare élő csempét még nem is sikerült varázsolnom...WP7 alatt még a legkisebb csempe méretnél is jól működött... -
2-3 napot még sose bírt nálam semmilyen okosteló...biztos én nyomkodom sokat...de ez a 3G vs Wi-fi mizéria előbbi csúfos kudarcával igen fura...lehet túl sokat merít a sok fényképfeltöltős Facebook, Foursquare check-in, nem tudom... :)
Drive külön megérne egy misét, de nem akartam túl negatív lenni...
Ha a WP7-es L710 elbírt 6-nál több élő csempét, meg értesítést, akkor a WP8 miért nem?! ...
Skype, Viber mélyebb integrációt sem érzékelem valahogy. Nem arról volt szó, hogy WP8 esetén a Kaspcsolatoknál is elérhetőek lesznek, nem csak alkalmazás alól? Skype háttérben futás?
Amúgy félreértés ne essék, tuti nem fogok se Androidra, se iOS-re váltani...csak azért úgy tűnik egyelőre WP8-ra se nagyon lett volna sürgős... :) -
Az értesítések sajnos az egész platformon rosszak.
-
recko2234 #3637 L820-am van Január óta. Az általad írt negatívumokból nálam semmi nem jelentkezik (kivéve a Számlálók).
Élőcsempe 6 alkalmazást bír el, attól több miatt valamiért nem frissülnek. A háttérben futó alkalmazásoknál kell leállítani azt, ami nem kell.
Wifinél nálam eg ynapig sem bírja, adatkapcsolattal 2-3 napig is :D Na most akkor mi van? :D
Oké, hogy minden készülék más és más, még ha egy szériából valóak is, de szerintem itt a háttérben futó alkalmazások fognak leteríteni. HERE transit és Drive fölösleges, le lehet állítani. Plusz a többi. -
Pár napja lecseréltem az L710-esem egy L820-ra.
Eddigi tapasztalatok a mindennapi használat során:
- külsőre nekem már ez a méret és forma is túl széles és lapos, nem illeszkedik túl jól a kézbe, ráadásul a hátlap anyaghasználata csak ront a dolgon, ha nem fog rendesen rá az ember, könnyen kicsusszan a kézből. Ölbe, lábra helyezve ülve pl. kocsiban egy pillanat alatt "képes" a padlóra siklani, még egy érdesebb gatyáról is... :)
Már rendeltem is egy szilikon tokot...kb. 500-ért Kínából...már a 710-es esetében is az 500 forintos kínai valahogy pofásabb és használhatóbb volt, mint a 2000-ért vett gyári Nokia...
- a WP7.8 után a WP8-tól végülis nem vártam túl nagy, ugrásszerű előrelépést (eddigiek alapján nem is kaptam... P:), de van egy-két dolog, ami meglepett, és nem pozitív értelemben sajnos...
- negatívumok:
- WP8-ra nincs (még?) Nokia Számlálók (pedig a Nokia oldalán épp egy Lumia 820 képe alatt sorakoznak az alkalmazások, köztük a Nokia Számlálók legalul!!!), továbbá Tango (ami WP7 alatt jobban muzsikált, mint a Viber...), rádió (tudom, ezt elméletileg pótolják a hamarosan érkező frissítáéssel...)
- újabb és szebb (és persze nagyobb tárhelyet foglaló) WP8 játékokat egyelőre (500MB körül és felette) NEM SIKERÜLT TELEPíTENEM, mert a telefon szerint NINCS TÖBB SZABAD TÁRHELY A TELEFONON (a beállításoknál feltűntetett 1.19GB szabad hely ellenére...), miután felszabadítottam némi plusz helyet (kb. 1.98BG-ra) még mindig ugyanez az üzenet jelenik meg...(...mennyi kéne neki, hogy telepíteni tudja az 542 megás Pókember játékot???...)
- értesítések még rapszódikusabban, és késve érkeznek általában a WP7-hez képest (Viber, Facebook stb...), élő csempék frissülése is pocsékabb egyelőre a WP7 után...
- akksi pár óra alatt képes lemerülni, engedélyezett adatforgalom esetén (persze azért elég sokminden fut nálam a háttérben), míg érdekes módon Wi-fi használattal (adatforgalom kikapcsolva) hatványozottan tovább bírja az akksi valahogy...WP7-nél ugyanezt tapasztaltam...
- pozitívumok:
- a Windows-os alkalmazás letisztultabb, átláthatóbb, mint a Zune volt. Végre ismét lehet legalább kép, hang, dokumentum és video fájlokat könnyedén intézőből - vagy akár Total Commanderben - saját Win-es alkalmazás nélkül is másolni, törölni stb. (mint a WP7-es előtti Windows Mobile-os időkben)
- zárolási képernyőnek szinte bármilyen alkalmazás beállítható (Facebook, időjárás appok, hírportálok stb.), alatta több értesítés megjelenítése (persze feltéve, hogy időben érkeznek meg...)
- WP7-hez képest kevésbé akadozó Viber, Facebbok alkalmazás, gyorsabb, gördülékenyebb netes megjelenítés -
recko2234 #3635 Annyira hülye dolog kivágni, amennyire annak érzed :) -
hmm...szóval a kép:
-
Kis off:
Szerintetek mennyire lenne hülye ötlet kivágni a képen kékkel karikázott részeket a tokból?
Rendesen vágnak azok az összekötők, ráadásul a kamera gombot sem lehet rendesen lenyomni..:D
350 Ft volt a tok szállítással, mindennel..nem tudom kivágjam-e :D -
recko2234 #3632 Az én 820-asomhoz képest lassú maga a kezdőképernyő mozgása és a menü mozgása. Nem olyan szép sima, hanem akadozós. Mintha nem lenne elég fps neki :) Az alkalmazások lehet szépen futnak, de mikor ezt a kettőt megmozgattam nagyot csalódtam. -
Én még nem láttam ilyen dög lassú 620-ast, szóval érdekes ez az elmélet ... mihez képest lassú? Mi lassú rajta? -
Hali..
Lenne pár kérdésem hátha tudtok segíteni ...
Ki probáltam számos Youtube downloadert , le töltök vele egy videot pl legyen 50MB
Be lépek a telefon tár terület ellenörzés részére és ott az alkalmazásoknal a youtube downloadernel 2x 50MB ot ir dupla anyit mitn a video , le törlöm maga az alkalmazason belül a filmet pl azt az 50Mb ost amit le szedtem és vissza nézek a tárterület ellenörzőbe és ugyan ugy jelzi hogy ott van az az 50MB hiába töröltem le a videot , és le is foglalja a területet a telefon memoriábol.
Mi lehet a probéma vagy hogy tudom le törölni ?...
Ez csak ezért zavaró mert pl le szedek egy 1GB os filmet majd le törlöm utána egy masikat ami 1.5GB és nincs hely mert azt érzékeli hogy fent van még a másik is , közbe le töröltem már...
Nokia Lumia 520.
Ha tud valaki valami okosságot akkor meg köszönném mert ki akasztó.
Ráadásul a Youtube HD is bedöglött már. -
recko2234 #3629 Attól függetlenül a 620 még dög lassú! :)
520-at nem volt alkalmam kipróbálni mert a helyi Vodafone-ban csicskák a javító kollégák, és már vagy 3 hónapja lemerülve ott áll parlagon az egyetlen darab 520-as. -
520 volt akezemben, picit basogattam menüt, meg lépegettem oda vissza, és sokkal jobbnak érzetem, mint xperia mini pro-t, de meg a galaxy s mini, vagy mi az istennél is jobb volt. -
recko2234 #3627 Nemá' a 620 még lassabb mint némelyik Andrós :S -
Nagyon zuhan lefele a htc (nem minőségben) és nincs pénzük. Nem veszik a telefonjaikat, pedig számomra egyértelmű, hogy sokkal jobb mint egy gagyi csamcsung. Most pénztspórólnak azon amin csak tudnak. -
A nap híre...
Kivonul a WP-ből a HTC.. -
Főnököm éppen így járt. Vett a Lumia mellé egy Androidos teló 2x1GHz, de 2 hét után el is adta. Annyit mondott: tetű lassú, akadozik. Maradt a Lumia 620 :) -
recko2234 #3623 Persze e is igaz, de mint mondtam személyesen is ismerek olyanokat, kik érdeklődnék a "hogyan" dolgok iránt :)
Android ... igen. Egy teljesen más világ. Hiába magyarázom, hogy ami nálunk 2 magon és 1GB RAm-on gyönyörűen fut, ahhoz nekik egy kicsit több és "más" kell :D
Akiknek van Androidos telója meg is figyelheti, hogy a Jetpack Joyride mennyire más a két készülék között. -
Nem hiszem, hogy arról van szó, hogy valóban érdekelné őket, inkább csak arról, hogy a laikus mindent számszerűsíteni akar, mert úgy "érti". Lásd még: CPU-knál MHz-ek illetve magok száma, videokártyáknál memória mérete, kameráknál "megapixel"... Ez a trend is az Android malmára hajtja a vizet, hisz ha egy WP eszköz dobozán csak 2 magról olvas, akkor az "elavult", hiába hozza azt a sebességet. -
recko2234 #3621 Nehogy azt hidd!
Manapság egyre több embert érdekelnek az ilyen technikai hátterek. A példa erre pl. hogy régen ki nem sz*rta le milyen proci van a telóban, most meg mindenhol majdnem ez az első infó.
Műszaki analfabéta ismerőseimen veszem észre inkább, hogy elkezdték érdekelni az ilyes' dolgok. -
Ezek azok a reklámok amik nem hatják meg a vevőt. A hétköznapi vásárlót nem érdekli mitől mozog/szagos/gyors/működik... Működjön zökkenés nélkül, csinálja meg amit akar a felhasználó, és olyan színben legyen ami neki tetszik. Na mondjuk emiatt is sikeres az iPhone. -
Kurva jo ez a tech video :D