-
"nem tudom milyen fejlesztési ütemre gondolsz"
Az alapvető hiányosságok befoltozásának elmaradására. Elhiszem, hogy pl a "Kid's Corner" hasznos sokak számára (és végre egy olyan feature, amelyben a WP kiemelkedik a mezőnyből), de amíg pl nem tud szimultán rezegni és csörögni, addig mint telefon szenved hátrányt, én pl nem tudom a mindennapok során nyugodt szívvel használni. (Tudom, valakinek így is tökéletesen megfelel, de mint írtam már anno, sajnos volt emiatt több elmulasztott hívásom is, nem csak teoretikusan piszkálja a csőröm.) Nem ennyire súlyos hiányosság, de ugyanúgy kellemetlennek tartom a fejhallgató- és hangszóró hangerejének közös kezelését, aztán hiányzik egy rendszerszintű "Windows Search", valamint egy értesítési központ hozzáadása is jó lenne. Az a furcsa, hogy néhány jellemző Windows Mobile-ban még megvolt...
API szinten is lenne mit javítani, Android például sokkal több dologhoz enged hozzáférést a fejlesztőnek. Mondjuk ezen a téren szerintem van fejlődés, és bizonyos korlátozások - például a multitaskingot érintők - sajnos az akkumulátor üzemidő miatt érthetőek.
Igazából az egész számomra felfoghatatlan. A Microsoft egy hatalmas, rendkívüli szoftverfejlesztési kompetenciával rendelkező vállalat, és nyilvánvaló, hogy az okostelefonos piac kulcsfontosságú. Ennek ellenére az elmúlt két év alatt funkcionalitás szempontjából nem érték be még az iOS-t sem, pedig nem lehet azt mondani, hogy az őrületes ütemben fejlődött volna az utóbbi 1-2 évben:) Nyilván komoly előnnyel rendelkezik a másik kettő, viszont ha el akarják terjeszteni a WP-t, akkor nem engedhetik meg maguknak, hogy kevesebbet ígérjenek a felhasználóknak, mint azok.
Egyébként kíváncsi leszek, idén mit fog összehozni az MS. Szerintem lesz Notification Center, Windows Search, valószínű szolgáltatások közötti integráció is növekedni fog, kérdés, hogy a fenti, általam alapnak tekintett dolgok változni fognak-e:)