• asysoft
    400 000 sosem telepített alkalmazás, 1900 zseblámpa. Köszi ...
    Azért WP-nél sem sokkal rózsásabb a helyzet, itt is van jó pár zseblámpa app, illetve 20 millió BMI kalkulátor, a sok egyreceptes alkalmazásról nem is beszélve. Szerintem ez amúgy nem feltétlen gond, én sem a legpopulárisabb zseblámpa appot használom, egyszerűen mert másik felülete jött be. Csak szerintem nem érdemes emiatt a többieket ekézni, hisz itt sem jobb a helyzet.
    Én iPhone-ról jöttem (illetve előtte volt S60v5-ös okostelefonom is, de azt billentyűzetét leszámítva utáltam - sajnálom, hogy azt a Nokia nem hozta magával WP-re), így van összehasonlítási alapom. Sajnos vannak alkalmazások, amelyeket kifejezetten hiányolok WP7-ről. Ilyen pl az "iCsekk", amelynek köszönhetően vízdíj miatt sem kell postára mennem (amúgy imádom, hogy még véletlenül sem a MCMobile QR formátumát használják a díjbeszedőnél...), aztán Dune HD médialejátszó távirányító is hiányzik, mert ahhoz való IR vezérlőm elég ócska, illetve Steam kliense is jól jött már iOS-en (furcsa, hogy van, hogy asztali Steam lehal, de mobilos gond nélkül megy).
    Aztán még ott vannak a játékok, ahol alig van választék, és azok is jóval többe kerülnek, mint akár iOS-en (ami persze valahol érthető, hisz WP7-re megírni valamit gyakorlatilag az alkalmazás teljes újraírását jelenti - iOS és Android között van átjárhatóság C-nek és OGL|ES-nek köszönhetően). Emiatt pár hete -szigorúan elméleti szinten- elgondolkoztam, hogy pl egy normálisabb TD-vel tudnék kaszálni - ha lenne időm és designeri/művészi vénám, lehet bele is vágnék egy elkészítésébe:)

"A mai okostelefon felhasználók nagy része egy jobb minőségű, menőbb feature phone-ként használja az okostelefonját."
    Ebben egyetértek, max 1-2 játékot, vagy "hülyülős" (pl hang/kép effektező) alkalmazást látok "laikus" ismerőseim telefonjain, de pl ott van (lány:)) másodunokatestvérem, aki nagyon megköszönte, mikor kidobtam a Facebook alkalmazás ikonját Xperiája kezdő képernyőjére, és egy WLAN kapcsoló widgetet. Hát igen, van, akinek az számít, hogy "tapis" telefonja legyen... Egyébként iPhone előtt nekem is megfelelt volna egy okosabb featurephone, amelynek minőségi e-mail kliense, PDF és doc(x) megjelenítője, használható böngészője, s jó kezelhetősége van. Csak hát ilyet nem gyártottak...