-
Lol ...
400 000 sosem telepített alkalmazás, 1900 zseblámpa. Köszi ...
Én talán átlagos júzernek számíthatok, bár én keveset játszom, még kevesebbet fényképezek, ellenben főképp munkára használom a telefonomat.
Skydrive, Lync, WP Shortcut Tiles, egy Weather app és kész. Magamnak felment a Bookviser, pár default játék (Sudoku, Mahjonng) Facebookra és Twitter-re meg a beépített cuccot használtam, bár most próbálgatom a hivatalos appokat.
Mondjuk egy Profilozó programért asszem hajlandó lennék igen sok pénzt kifizetni, de ha lesz is ilyen max WP8-ra ...
A többi csak szórakozás ... Egy olyan program volt eddig amit ki akartam próbálni, de nem elérhető WP7-re, ez a Teamspeak, de ott is írják, hogy ha lesz natív kód támogatás, akkor meglesz az is (És sok más is ...) Szóval WP8-nál már remélhetőleg sok, másoknak hiányzó app is elérhető lesz.
Személyreszabhatóság meg érdekes kérdés ... lehet nem tudok 16 millió szín közül választani, de számomra igenis tökéletesen személyreszabható a főképernyő. Egyszerű, átlátható, minden lényeges információ ott van előttem. (Bár annyit ehhez hozzátennék, hogy a Microsoftos kollégáknak felírnék egy kötelező 1 hónapos erőspistás-üvegszilánklos vazelinnel történő ánuszmasszázst, amiért a qrva lezárt telefonokon SEMMIFÉLE visszajelzés nincs az elmulasztott eseményekről ...)
Komolyabb összehasonlítási alapom nem igen van, nem használtam Apple vagy Android telefont, de már a symbianos időkben is meglepve halgattam az összehasonlításokat, ugyanis bár nekem nem volt, de környezetemben igen sok ember használta őket, és bizony ami a kezembe akadt, az mind pontosan ugyanazt a sémát követte, gyakorlatilag ugyanúgy voltak belőve és ugyanazt tudták, ugyanúgy, mint az én "béna" symbianos telefonom ...
Most a WP7 más. 1 hét után, ha az ember belövi a csempéket, és megszokja, akkor bizony igen kezes kis rendszer tud ez lenni. Remélem a WP8-nál pedig az ügyes programozók ki tudják majd tölteni azt az űrt, amit a Microsoft hagyott a kihagyott lehetőségekkel.
Még egy dolog az alkaplamzásokhoz: A mai okostelefon felhasználók nagy része egy jobb minőségű, menőbb feature phone-ként használja az okostelefonját. Nekik roppant mindegy, hogy 600k vagy 120k appot nem fognak soha felrakni a telefonjukra.