-
Abysmal #2493 Sziasztok!
Némi segítséget szeretnék kérni, mert egy WP-s telefon vételét tervezem, csak nem a legegyszerűbb minden kérdésemre választ találni.
Mivel tisztában vagyok vele, hogy WP8-at egyik sem fog kapni, ezért csak olcsóbbakban gondolkoztam, amikkel megismerhetem a rendszert, így csak az 1. generációsak maradtak, akár használtan is, azon belül pedig a HTC-k és az Omnia 7, ami tetszik.
Az eBayen elég baráti áron lehet hozzájutni új, független HTC Surroundokhoz, és nagyon tetszenek is, meg elég egyediek, de a Mobilarénás teszten kívül nem tudok túl sokat róluk, a Mango utáni dolgokról meg főleg.
Ritkán szoktam az SG-n fórumozni, de úgy rémlik, hogy a warez itt nem tiltott, így tennék fel ezzel kapcsolatban is pár kérdést:
Nem vagyok teljesen tisztában azzal, hogy az unlock miként működik. Megy minden készüléken, ha egyszer sikerül feltörni a rendszert vagy típusonként kell rájuk kitalálni a törést? Törésnél mennyire egyszerű téglát csinálni a telefonból? Ha valami nagyon nagy baj van, akkor vissza lehet állíttatni a Zune-nal az eredeti gyári állaporta?
Ha az utóbbi, akkor lehet a Surroundokat unlockolni és alkalmazásokat telepíteni egyéb forrásból? Fel lehet rájuk valahogy rakni a Nokia Drive-ot és a hasonló gyártóktól függő alkalmazásokat? Ha igen, akkor úgy mint egy sima tört alkalmazást, vagy valami bonyolultabb mód van rá? Őszintén megmondom, hogy azért még sok alkalmazás igen drága a többi platformhoz képest, és amíg nem teszem le a voksomat hosszabb távon a rendszer mellett, nem akarok nagyon alkalmazásokat venni (bár ez még alakulhat attól függően, hogy élőben mennyire fog bejönni a rendszer). Tudom szemétség, meg minden, de tanulóként a telefon megvétele sem a legegyszerűbb dolog. Próbáltam ennél a típusnál rákeresni a törésre, de valószínűleg sokat csuklott az az illető, aki kitalálta, hogy az alapból függetlenítést jelentő unlock legyen a WP-s törés neve is. A Googleban angolul rákeresve csak függetlenítéseket adott ki, magyarul meg kb semmit, mert itt nem túl ismert ez a készülék. (nagyon megköszönném, ha a Surround unlockolásához linkeket is kapnék)
A tört alkalmazásoknál mi a helyzet a backuppal? Van rá valami lehetőség, vagy ha a backupot kell használni, akkor elvesznek pl.: egy tört Angry Birds-ben a már lejátszott pályák eredményei? A nem törteknél ugye elmenti ezeket, és backup esetén visszarakja automatikusan? A tört alkalmazások frissítése miként működik? Van valami olyasmi, mint az Installous az iPhone-oknál? A tört app-ok adataival mi lesz frissítéskor?
Ha kijön rá a 7.5 Refresh, vagy a 7.8, akkor gondolom ne frissítsek, hanem várnom kell valami módra, hogy a törés ne törlődjön, vagy itt nem így működik?
A magyar nyelv megoldható rá? Arról tudtok valami infót, hogy ez, illetve a többi 1. generációs WP7 mobil meg fogja-e kapni a 7.8-at?
Ha tudtok bármilyen, a típusra jellemző dologról, hibáról, akkor azt is osszátok meg velem.
Ez egy extra kérdés lenne, és mivel ez egy WP fórum, így nem baj ha nem jön válasz, de mit gondoltok az új telefon vételről az USA-ból, eBayen?
Másik igen szimpatikus mobil az Omnia 7, de az drágább, több, mint tízezerrel, ha baj van vele, akkor az alkatrész (képernyő törés) is sokban van, ráadásul ahhoz csak használtként tudok hozzájutni elfogadható áron, így ha a Surrounddal nincs semmi probléma, akkor inkább azt választom, hiszen ez most csak egy tanuló telefon lesz ha minden igaz, a terv szerint kb 1 évre.
Mivel elég sok kérdést tettem fel, így nem baj, ha csak pár kérdésre tud valaki válaszolni, de remélem minél többre kapok választ végül.
Előre is nagyon köszönök minden segítséget! :)