• kifli
    3 típusról tudok véleményt mondani htc terén, htc touch hd, touch pro 2 és HD 2.
    A HD7 mint írtam, nem a megszokott htc minőséget hozza.

PDA-nál hangot ne nagyon nézz, mert ezek a telefonok nem a buszmegállóba való zenehallgatásra lettek kitalálva.
    Bár mióta szélesebb körben használják, jöttek ki speciálisan jó hangzásra kihegyezett telefonok. (touch pro 2 volt az első, aminek ha elolvasol pár tesztet a maga idejében, a legszebb hangja volt a pda-k közt)
    (Sőt, htc-ből már jönnek beats logóval ellátott típusok, ami azért jelent valamit ;))

Erről a 3 telefonról a véleményem:

Touch HD: Faternak van ilyen telefonja, még mindig minden alkatrész a helyén van, nem az a gagyi műanyag, van egy egészséges súlya, de nem túl nehéz.

Touch Pro2: Ez az enyém volt, az anyaghasználatban a műanyag valami egészen más mint bármeik eddig használt telefonomon. Olyan volt a fogása, mintha valami vékony (0.01mm), gumiréteg lenne rajta. Nagyon kellemes volt a fogása. Billenytűzet csúszott ki belőle. Egy nokia n97-el összehasonlítva, sokkal használhatóbb módon, nem lötyögött, vagy nyekergett.

HD2: Mai napig hardverileg egy nagyon jó telefon: 1Ghz snapdragon, 576Mb ram, N-es wifi. Abból kiindúlva, hogy alapból az n-es wifi, és a ram egy része el volt rejtve a felhasználók elől, és a multitouch, nem is működött azzal az oprendszerrel amivel kiadták, sejteni lehet, hogy ez lett vlna az első wp7 telefon. (A túlsok gomb miatt nem kapta meg a frissítést...)
    Anyaghasználatba ugyanaz a gumírozott hatású műanyag+fém.
    Nameg, hogy wp7-et terveztek rá, onnan ius látszik, hogy korai be nem fejezett drivereket sikerült hozzá beszerezni, és most fut rajta a wp7, mangot, már zune-al frissítettem :D
    Abból, hogy már készülőben volt a wp7 hd2-re, pedig kikövetkeztethető, hogy milyen szoftvertámogatása is van a htc-nek. (szerintem telefonok közt, a legjobb)
    Ezzel szemben a samsungé, majdhogynem a legroszabb támogatás, és nem csak telefonok közt...

Ezzel szemben ami samsungokhoz szerencsém volt, mindnél olyan műanyag hatást keltett, mint egy játéktelefon, fogásra nem hozat azt a minőségérzetet.
    Gondolom emiatt is értéktartóbb. (lásd omnia 7 vs HD7, használtan kb 10e a különbség köztük)