BlagaSG#14
Kétségtelenül van igazság abban amit mondtok, ehhez én már csak két gondolatot fűznék:
- Hogy hányan veszik meg eredetiben? Nem tudhatjuk, de nyilván valamennyire az is motiváló a vásárlásnál (a játék minősége mellett), hogy az ember saját nyelvén élvezheti a játékot.
- Az EA elfelejtkezik arról, hogy nem mi vagyunk a kiadóért, hanem a kiadó van a játékosokért (elvileg). Személy szerint nem hiszem, hogy annyira megerőltető lenne a lokalizálás egy ekkora kiadónak, és gusztustalannak tartom, hogy a kiadók folyamatosan panaszkodnak a kalózkodás és egyéb dolgok miatt, de egyébként egyre hülyébb dolgokkal keserítik meg a normális vásárlókat (lásd anno az Ubisoft másolásvédelmi hülyeségei, most ez a lokalizációs marhaság)... Idővel(?) valóban megoldódnak ezek a dolgok valamilyen módon, de addigra sok embernek elmegy a kedve az egész mizériától és inkább nem veszi meg a játékot és itt jön elő megint a kalózkodás témája, amibe most nem szeretnék belemenni.
Ennyit szerettem volna a dologhoz fűzni, és mielőtt valaki belekötne: ez az én személyes véleményem, nem pedig szentírás...