• Sir Ny
    #37
    Nem érted. Mindegy, van időm.

    ""Te bevennél egy ilyen gyógyszert, aminek ilyenek a statisztikái?" a válasz: Ezek alapján igen.

    Miért is? Hiszen a kezelt emberek 49,4%-a, míg a nem kezeltek 53,9%-a gyógyult meg. A kezelés tehát "látszólag" rontott és nem javított. De csak látszólag!"


    Ez érdekes, te inkább férfi vagy, mint ember -.- Tehát szerinted a nemek szerinti felbontás _ERŐSEBB_ mint az ember szerinti. Hát, te tudod. Akkor most egy kicsit variáljuk. Képzeletben az első és a második sort cseréljük fel. Akkor a gyógyszer férfiaknál NEM hat, nőknél NEM hat, embereknél hat. Te akkor ezt nem vennéd be, ugyanazon az alapon, mint az előbb. Na de ha csak az összesített statisztikát kapnád meg? Na? Akkor bizony bevennéd a gyógyszert.


    ( plusz egy kérdés: honnan szűrted le, hogy a betegség meg a gyógyszer függ a nemtől? Szerintem ezekből az adatokból egyértelműen az jön le, hogy az orrmérettől függ. Az, hogy a férfi és a női statisztikák eltérnek az csak annak a következménye, hogy a nagyorrúak jobban betegszenek, mint a kisorrúak, és a férfiak közt több férfi nagyorrú volt, mint kisorrú, a nőknél meg több kisorrú volt, mint nagyorrú, és ezeket a statisztikákat összesítették. )