• kukacos
    #768
    Kit érdekelnek a hivatalos jelentések, ha adott egy összeomló épület, meg néhány videó róla? A józan észt és a fizikát hogyan tudták meghamisítani?

    "Orwell ír arról, hogy a probléma az, hogy ugyanolyan totalitárius módszereket tart a közvélemény elfogadhatónak sőt szükségszerűnek, melyeket a szovjetek sikerrel alkalmaztak."

    Ilyenről egy büdös betűt nem ír. Bizonyos értelmiségi köröket kritizál, amelyek öncenzúrát alkalmaznak, hogy Anglia sikerrel megnyerje a háborút. Olvasd el még párszor.

    "És még egyszer: az "ugyanolyan" az a végeredmény szempontjából jelent ugyanolyant."

    Ja hát persze. Csak aztán miután Anglia megnyeri a háborút orosz segítséggel, alig egy év múlva úgy fordít hátat a nagy ruszki barátságnak, hogy Churchill fultoni beszédét azóta is a hidegháború kezdetének jelölik. Nem öregem, itt csak arról van szó, hogy néhányan nem olyan idealisták, mint Orwell. Attól még mindenki pontosan tudta, miről van itt szó, és az értelmes olvasó is tudta. Ezt nevezed cenzúrának? Soha rosszabbat ennél.

    "Te fel vagy szinte háborodva, hogy én kétségbe merem vonni az oroszokkal kapcsolatos jó híreket, és elrontom a bulit azzal, hogy rossz híreket hozok."

    Nem rossz híreket hozol, zagyvaságot. Kizárólag azon vagyok felháborodva, hogy a józan ész ellen követtek el merényletet, és a témában tájékozatlan, műveletlen embereket félrevezettek. Fair voltam: a lejjebb szereplő párszáz hozzászólásban a robbantásos elmélet megkapta a lehetőséget, hogy bizonyítson. Csúnyán elbukott.

    Nem akarlak elhallgattatni, dehogyis. Épp azt akarom, hogy beszélj. Épp az a jó, hogy sokat beszélsz. Milyen cenzúra az ilyen? Minden hozzászólásoddal egyre világosabb lesz, hogy butaságot mondasz. Hagyom, hogy a kontraszt megtegye a magáét.

    Mondjátok csak, weboldalakon, ufómagazinban, mindenhol. Csak hagyjátok, hogy mellette legyen az ellenvélemény is. Ez a lényeg, ezért jó ez a fórum. A butaság ugyanis csak úgy tud nyerni, ha kizárólagos alternatívaként tálalja magát. Az ilyen-olyan összeesküvős oldalak arról ismerhetők fel, hogy az ellenvéleménynek szikrája sem található rajtuk, legfeljebb valami agyonszerkesztett és torzított formában, hozzászólni pedig nem lehet.

    "az emberek otthon egymásnak még azt mondanak amit akarnak, így a sajtó cenzúrája fittyfenét sem ér"

    Ne csinálj már úgy, mintha az Internet egyenlő lenne otthoni pusmogás. Magyaroszág legnépszerűbb szélsőjobbos portálja mond valamit? Elvileg tilos, de van olyan ember, aki nem tudja kapásból a webcímét? Ennyit erről, amíg az Internet nincs tiltva vagy korlátozva, nevetséges globális médiacenzúrákat vizionálni.