• remark #691
    "Vagy az lett volna Thaifold?"

Most akkor mondjam, vagy már mondtam? Veled beszélgetni...

"Kommunizmus alatt meg miben lehetett donteni? Semmiben!"

Nem azt kérdeztem mi volt a kommunizmusban (kommunista diktatúrában).

"A nyugati demokraciakban legalabb le tudtak valtani a kormanyt, onkormanyzatot, stb..."

Igen, mint pl. a mai Magyarországon...

"Most komolyan McCarthy-ra gondolsz? Az mikor volt mar?!"

Most ez meg hogy jön ide, hogy az mikor volt? Azt kérdezted, hogy mi alapján mondom azt, hogy kommunista veszélyre hivatkozva végeztek tisztogatást a nyugaton. De akkor ezek szerint te is tudod, hogy így volt, akkor meg mit akarsz tőlem? Helyetted nem tudom végiggondolni a dogokat, és összeadni az egyet meg az egyet.
    Most meg a terrorista veszélyre hivatkozva végeznek tisztogatást. Bonyolult dolgok ezek.

"Ennyi, idebaszol egy szot es akkor en azzal kezdjek valamit... TENYEKET!!!"

Ez egy tény. Tényt kértél, tényt írtam.
    Ha nem tudod mit jelent, akkor nem tudod, járni se én tanítalak meg. De ha kiabálsz, meg káromkodsz, akkor itthagylak.

"Ja, addig amig el nem kezdtek a tarsadalomellenes atrocitasokat."

Már gyűjtögették az embereket a munkatáborokba, már töltötték az üzemanyagot a hadsereg gépeibe, de a nyugat kitartott a nácik mellett.
    Persze te azt se tudod valószínű, hogy a nácik kimentek az USA-ba, hogy eltanulják a trükköket az ottaniaktól. Érted? A nácik az USA-ról vettek kezdetben példát, és nem nyalókaosztogatásban, hanem pl. eugéniával kapcsolatban. Fura, ugye?

"De peldaul az apartheid-et mar nem tamogattak."

Melyiket, az izraelit?

"Ellentetben a kommunistakkal, ugye?"

Ne hasonlítsd a kommunista diktatúrát a demokráciához. Nem mondta senki, hogy a demokrácia olyan szar, hogy helyette kommunista diktatúrát akar. Ezt csak beléd programozták, hogy ha valaki azt mondja hogy szar ez a demokrácia, akkor az kommunizmust (kommunista diktatúrát) akar.
    De egyébként azért a csavart már érted, igaz? Mert ha a kommunizmust nem alakítják át kommunista diktatúrává, akkor most nem rémülnél meg mikor szidom a demokráciát, és nem védenéd vallásos buzgalommal, mert a demokrácia alternatívájaként nem a kommunista diktatúrára gondolnál automatikusan, hanem mondjuk a kommunizmusra, vagy olyan rendszerekre mint a PROUT.

"Semmelyik tarsadalmi berendezkedes sem tokeletes, de meg mindig a parlamentaris demokracia az egyik legjobb."

Igen, főleg ha az alternatívákról nem sok minden kering a köztudatban.

"Ami miatt egyebkent nincs sok erom folytatni a diskurzust, az az, hogy iszonyat mennyisegu red herring-gel dolgozol, ne meg nem akarom ezeket kimazsolazni."

Nem tudom mi az red herring, de biztos azzal dolgozom. Ha úgy érted, hogy olyan tényekre hivatkozom amiről még sose hallottál, de ennek ellenére magabiztosan lehülyézel, akkor értem a problémádat.