• remark #660
    Én még véletlenül se célozgattam arra, hogy Molnibalage holdkóros! Utólag már megvolt róla a véleményem - miután szokásához híven lelépett -, de előre semmi rosszat nem mondtam!

Nem lehet pár mondatban leírni a lényeget. Figyelned kellene arra, hogy miről folyik a diskurzus. Arról beszélek, hogy milyen módszerekkel irányítják az egyes társadalmakat. Azt állítom, hogy a különféle krízishelyzetek mindig egy rést nyitnak a társadalom által kifejtett ellenálláson, amit az irányítók fel tudnak használni céljaik végrehajtására. Pl. a kommunizmus (nem kommunista diktatúra!!!) elleni világméretű harcra, a kommunizmus démonizálására (lásd kommunista diktatúra) azért volt szükség, hogy a gyarmatrendszer azaz a központosított világbirodalom alapú társadalmi berendezkedés alternatívája ne eresszen gyökeret, ne terjedjen el akár gondolat, akár gyakorlat szintjén. Az önként szerveződő kommunista mozgalmak gyakorlatilag szabadságharchoz hasonlítható mozgalmak voltak. Na most mit nyer az épp aktuális hatalom abból, hogy te erről semmit se tudsz? Biztos hogy olyan nehéz ezt elképzelni?