"Arcbőröd az a van..."
Mondták már hogy gáz vagy kicsit!?
Ja igen, akkor nem mondom mégegyszer.
:D
Figyuszka, én szerintem egy viszonylag elfogadható álláspontot vázoltam föl és olyan kérdéseket tettem föl, amit mindenki feltett volna, ha nem valami nagy terrorakció hősies és haláltmegvető elhárításáról lenne szó.
Erre te megint jössz a hős ámerikai titkosszolgálatok, a hős ámerikai építészekkel/kivitelezőkkel, és a hős, bár a helyzettel abszolúte tisztában nem levő ámerikai tűzoltó/mentő/rendőr vezetőkkel karöltve milyen professzionális hősiességgel megoldották azt az általad is felvázolt szitut, hogy pár kókler késekkel és evőeszközökkel felfegyverkezve megsemmisített nemtom hány mrd értékű vagyont, ja és mellesleg megölt 3000 embert. És ez így van jól.
Asszem téged olvasva már értem, hogy miért kezdenek az emberek hinni a konteókban!
1. Télleg azt hiszed hogy most hogy beírtad ezt ide, nem csöngött valahol egy vészcsengő, és nem gyulladt föl egy kis piros lámpa?
Ha jól akarsz aludni hidd csak ezt, de a valóság nem ez! Csak szólok.
2. Érteni értem, de ha ezt most te is ilyen kiválóan tudod, akkor miért nem hívtad folyamatosan 2001. 09. 11-én a NY-i tűzoltókat, hogy ámberök vigyázzatok! Mint azt tudjátok, igaz hogy kúrvafaxa az épület és le a kalappal az azt tervező Minoru Yamasaki elött, de ugye le fog omlani nemsokára, szóval fusson ki merre lát!
A tűzoltóparancsnokok ugyanis nem szokták beküldeni hősiességből az embereiket olyan helyre ami le fog omlani, még ha emberek is vannak bennt. Értem?
"Az épület eleve halálra volt ítélve, csak azt akkor képtelen volt bárki is felmérni." Vagy is valakik valakivel alapvető információkat nem közöltek, ha jól fordítom a szavaidat. De azt ugye nem vizsgálták utána, hogy mik voltak ezek az információk és ki tudott róluk és kinek kellett volna tudni.
És ez megint csak felveti a kérdést, hogy mi a fax is van akkor ezekkel a hasonló konstrukciójú könnyűszerkezetes felhőkarcolókkal? Mert lehet olyan forgatókönyv is, hogy a felhőkarcoló a becsapódás után azonnal összeomlik?
Hűha! Bizony!
"A tűz miatt lejönni nem tudtak. Szegények lényegében halálra voltak ítélve. Ez van. Igen szomorú, de az is, hogy vannak rákos menthetetlen gyerekek... Egyikkel sem lehet tenni egy bizonyos ponton túl semmit."
Az ne zavarjon, amit már kb 5X leírtam, hogy az egyik toronyban legalább 1 lépcsőház épen maradt. És az a 10-20 ember aki vállalkozott, hogy lejön, az megmenekült, annak ellenére hogy a hangosba bemondták, hogy meglehet nyugodni, AZ ÉPÜLET BIZTONSÁGOS!
(3 pontos jessz!!! Béna védő. Mindegy, a pont az pont)
"Most komolyan, két toronyban és környékén kb. 3000 ember halt meg. Ha egy ilyen eset előtt megkérdik és legalább 4-5-szörösét modntam volna látatlanban."
Ez kész! Ja igen ám kiskomám, és 1/10-del simán meg lehetett volna úszni! Feltéve, ha a felsoroltak rendesen végzik a munkájukat.
De egy vagy baxki!
Emberi hibákon múlott az hogy ilyen "sok" lett a halott (érted? SOK! 1 ember fölösleges halála is SOK), te meg viháncolsz, hogy nem is olyan rossz, vazze!
Te figyusz, most már egyre kíváncsibb vagyok, miket tudsz még összehozni!