• opeca
    Szó sincs róla, hogy az "egész nemzedék" idegesít. Ha belegondolsz, a csordaszellem mindig is kisebbségben van. Te nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a birkák ugyan köztünk járnak, de mindig kisebbségben lesznek..., emiatt nem aggódom.

Abban viszont igazad van, hogy nem csak a facebook idegesít, hanem a facebook-ot használók is. Amikor megnéztem az fbről szóló filmet akkor is majdnem elhánytam magamat amikor az a kurva odasúgja annak a fasznak, hogy "fészbúkolj rám". Mintha valami eszméletlen találmány lenne és valami döbbenetes élmény lenne, pedig tényleg semmi, alapjaiban egy közösségi portál a sok közül.

Szóval az ilyen csordaszellemben nevelkedett emberkék idegesítenek. De ugyanez igaz pl. az IPhone felhaszálókra is, amikor a nyomorék pult alatt elteteti a 4G-t, és amint megérkezik csapot papot otthagyva rohan érte, és miért? Csak, hogy elmondhassa,neki már van. Most komolyan, szerinted normális az ilyen? Nem hiszem, hogy csodálkozni kell azon, hogy az ilyen embereket megvetem.

Ami jó, az jó, azt használni ésszel és persze be kell vallani, hogy hasznos.

Na most én egyikről sem vagyok meggyőződve nagyon sok termék kapcsán, ebbe a kategóriába természetesen beletartozik a facebook és az IPhone is.

De amúgy érdekes, valahol látszik is, mert csak az ilyen dolgoknak vannak nagy számban fanatikusai. Mert pl. a pécé egy hasznos dolog, de érdekes mód nincs hype-ja. Használja az ember, céleszközként, mert számos célra felhasználható és ténylegesen megkönnyíti az életet. Ahol meg ez a cél nincs meg, ott marad a fanatizmus különben nem tudnád magadnak igazolni, hogy miért is használod.

"azzal sem értek egyet, hogy a facebook egy faék egyszerűségű szar lenne; ezt azért te sem gondoltad komolyan (remélem)."

De komolyan gondoltam. Maximum nem a jelenlegi állapotára értettem. Bizonyára jelenleg már több mindent belegyömöszöltek, a megnővekedett felhasználószám miatt kellettek trükkök, nagyobb adatbázis, stb. stb.

De! a kezdetekkor, amikor még csak egy sima nyilvántartó volt, tehát fénykép plusz infó, plusz kommentelés, akkor az tényleg egy faék egyszerűségű volt. Nem hiába mikor már komolyabban elkezdték fejleszteni, akkor már több százezer felhasználója volt.

Én egy elég neves programozócégnél dolgozok, hidd el nem a levegőbe beszélek, tudom, hogy egy addot oldalhoz kb. milyen szervízek, milyen adatbázis ileltve ui kell, tisztában vagyok azzal, hogy adott szinten mennyire lehet komplex az egész, úgyhogy hidd el nekem, a v1.0-ás facebook aminek már többszázezer felhasználója volt az mondjuk teljesen komolyra fordítva a szót, egy rutinosabb webfejlesztőnek körülbelül két hét. Komolyan. Nálunk vannak rutinosak, egy nap alatt összetesznek egy kisebb webshopot a nulláról.

Én nem irigy vagyok amúgy, hanem dühös, azért amit korábban elírtam. Ez az ötlet nem ér meg 25 milliárdot. Mert egy: nem egy nagy etwas, kettő, voltak már ilyen oldalak korában is, szóval nem formabontó az ötlet.

Ki kell javítsalak, szerintem nem az adatbázis ér itt már 25 milliárdot, hanem az a userszám, amivel rendelkezik, persze a useradatok adatbázisban tárolódnak, így mondanám, hogy igazad van, úgyhogy nevezzük inkább pontosításnak. Szóval a felhasználószám nagysága az, ami felértékeli a céget, nem a userek adatai.

Az, hogy ha egy cég hirdetni akar, akkor a facebookon ezt úgy teheti meg, hogy kapásból fél milliárd emberrel tudatja a létezését illetve hirdetésének tárgyát, ez az amitől sokat ér, legalábbis szerintem.

Értem én, a világ nem igazságos, de ettől függetlenül elmondom, az igazságtalanságot, ha változtatni nem is tudok rajta.

Az más tészta, hogy pl. az iwiw is topon lenne ha mondjuk legalább annyit megtettek volna a sikerességért mint ez a Zuki gyerek és nem szarták le volna ott ahol van.