• JürgenKlinsmann
  #40
  Amit a netbookok kapcsán mondasz az pont fordítottja az enyémnek. Vagyis pont azt mondod amit én, csak ellentétesen érvelsz. Én azt mondtam, hogy vannak olyan kütyük melyek adott célfelhasználásra készülnek, ilyen egy okostelefon is, mely alapvetően azoknak az embereknek készül, akiknek a kommunikációjukhoz elengedhetetlen az az eszköztár amit egy okostelefon nyújt. Ezzel szemben a többség aki ilyet vesz pont nem ebbe a kategóriába esik. Egy netbook jóval szerényebb, mint egy notebook, pont azért, mert van akinek egy notebook teljesítményére nincs szüksége, ezért egy olcsóbb, kissebb, szerényebb eszközzel is beérik. Ez pont ellentmond annak, hogy valaki olyan eszközt vegyen amit csak részben használ ki.

  A piaci réseket nem csak betömni lehet hanem réseket létrehozni. Ebben pont az Apple az "ász", aki olyan igényeket generál, melyek addig nem léteztek. Pont az iPhone is ilyen! Amellett, hogy pozitív irányba megreformálta az okostelefonokat (gyakorlatilag eltüntette a PDA-Telefon kategóriát), létrehozott egy addig nem létező igényt a konzumer kategóriában.

  Az iPad esete pedig pont rossz példa, hiszen elektronikus könyv olvasók eddig is léteztek, azt meg megnézem, hogy valaki az utcán sétálva előkap egy iPad-et, mert meg kell néznie pár emailt, erre meg pont egy okostelefon a céleszköz.
  Nekem volt szerencsém 2 hétig iPad-et használni, de rémálom rajta a gépelés, szóval a multitouch képes böngészésen kívül másra aligha jó, de egy ilyen kijelzőt netbookba is be lehet építeni (és létezik ilyen, sőt már az iPad előtt is létezett, kifordítod a kijelzőt és pont úgy működik, mint egy iPad és nem is sokkal vastagabb vagy nehezebb, mégis van fizikai billentyűzete).

  Annak ellenére, hogy én is okostelefon használó vagyok és elismerem, hogy az iPhone a maga kategóriájában egy remek eszköz, még felismerem azt, hogy egy teljesen felesleges kütyü egy 14 éves kislánynak, vagy egy átlagos egyetemistának.