Az érintõképernyõs okostelefonoké a jövõ
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az év tizenegyedik hónapjában 39 ezerrel 11 millió 901 ezerre emelkedett a három hazai mobiltelefon-szolgáltató teljes elõfizetõszáma. A forgalmat generáló ügyfeleké az elõzõ hónaphoz képest 4 ezerrel 10 millió 877 ezerre nõtt. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által kiadott gyorsjelentés szerint 2010 novemberében a hívásfogadásra alkalmas kártyák száma alapján 100 fõre 119.0 SIM-kártya jutott. Októberben ez az érték 118.6 volt."
Itthon kicsit sok telefon használnak, ebbõl kifolyólag szerintem a többségnek már okostelefonja van vagy legalábbis a közeljövõben tervezhetik. Az android térnyerésével nagyon lemennek az árak.
Az LG Optimus One ami most egy nagyon jó vétel lehet szerintem...ár/érték arányban a legjobb.
Ami az érintõképernyõs telefonokat illeti, hát, itt Magyarországon nyilván rosszabb a helyzet, de szerintem szükségszerû, hogy elõbb-utóbb elárasztanak minket. Addigra már az áruk is olyan lesz, hogy minden ember megvásárolhatja õket, jóllehet a rengeteg funkciójukat a többség még akkor sem fogja kihasználni.
A piaci réseket nem csak betömni lehet hanem réseket létrehozni. Ebben pont az Apple az "ász", aki olyan igényeket generál, melyek addig nem léteztek. Pont az iPhone is ilyen! Amellett, hogy pozitív irányba megreformálta az okostelefonokat (gyakorlatilag eltüntette a PDA-Telefon kategóriát), létrehozott egy addig nem létezõ igényt a konzumer kategóriában.
Az iPad esete pedig pont rossz példa, hiszen elektronikus könyv olvasók eddig is léteztek, azt meg megnézem, hogy valaki az utcán sétálva elõkap egy iPad-et, mert meg kell néznie pár emailt, erre meg pont egy okostelefon a céleszköz.
Nekem volt szerencsém 2 hétig iPad-et használni, de rémálom rajta a gépelés, szóval a multitouch képes böngészésen kívül másra aligha jó, de egy ilyen kijelzõt netbookba is be lehet építeni (és létezik ilyen, sõt már az iPad elõtt is létezett, kifordítod a kijelzõt és pont úgy mûködik, mint egy iPad és nem is sokkal vastagabb vagy nehezebb, mégis van fizikai billentyûzete).
Annak ellenére, hogy én is okostelefon használó vagyok és elismerem, hogy az iPhone a maga kategóriájában egy remek eszköz, még felismerem azt, hogy egy teljesen felesleges kütyü egy 14 éves kislánynak, vagy egy átlagos egyetemistának.
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Szerintem pont nem ezért olyan jó is ez, például a netbook tõzsdézõknek elengedhetetlen, node suliba? Tudom én is jártam fõsulira is és nélküle is meg lett fogadtam pdf-et jah csak asztalin... Hiányzott valaha is: Nem... És akkor ki a geek?
Az okostelefon nyilván totál más kategória hisz ott a lényeg hogy a telefonodból minél többet kitudj hozni és például ne a gyártóra kelljen bízni minden apró kis szar szoftvert ami rajta van hanem te magad tudj válogatni. Szerintem ezért is nagyon okos dolog ;)
De hogy a létezését piaci résre fogjuk.... Ez egyértelmûen rossz felfogás, hisz ahogy fejlõdik a kor a technika egyre okosabb lesz minden ebbõl miért a telefon maradna ki?
fry day fry day sálálálláláá
Ha így nézed akkor minden eszköz speciális. Hányan mondták azt, hogy a netbook mekkora baromság, mert kinek kell egy kicsi kis gép amin csak internet, email meg office fut el jóformán. És kiderült, hogy nagyon sok embernek kell ilyen. Ezt egy gyártónak (asus) fel kellett ismernie, hogy van itt egy bazi nagy piaci rés, még akkor is ha sok geek a fenti szöveggel jött. Ugyanez a helyzet ipadnál is. Vajon mennyire speciális dolog az, ha valaki egy könnyû, internet elérésre, emailezésre és fõképpen köny olvasásra, pdf nézegetésre keres eszközt? Nem tud ennél jobbat venni jelenleg. Ráadásul külföldön van az oktatási kedvezmény ami ugye azt jelenti, hogy egy ilyen ipadot x (akár 10-20%-al olcsóbban) megkap, és tökéletes eszköz suliba. Mint ahogy elõttem is írták. Elõadást felvenni, anyagot egymásnak elküldeni, olvasni. Egyenesen király. Elfér egy nagyobb nõi szütyõben és nem érzi az ember, hogy leszakad a válla. Speciális? Lehet. Piaci rés volt? Igen.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Vagy amiért én venném meg: bemegyek az elõadásra a kicsikével, elindítom a mikrofont, nyitok egy új doc fáljt és már írnám is a szép jegyzetet... folytathatnád magad is. :D 1 szó mint 100 jó dolog a tablet is, csak úgy mint a smartphone. :)
Jó lenne ha az LG csinálna egy optimus tabletet <#whatever>#whatever> ,ha már kidobták a 2.2-es optimus one-t ilyen olcsón, akkor bízom bennük hogy valszeg emberibb áron adnák ezt is.
"Mi kitaláljuk mire van szükséged!"
Aztán jönnek a hülyegyerekek akik el is hiszik ezt a blamát és kényszeresen azt gondolják, hogy "Na, tényleg, eddig nem tudtam, hogy nekem kellene ilyen, de most, hogy az Apple mondja már kell nekem is!".
Eddig talán csak az iPhone volt amivel nagyon beletrafáltak és egy jó irényba vitték el vele a mobilpiacot, valódi innovációt hozva abba. Csak a másik baj vele, hogy egyben egy státusz szimbólumot is generáltak...
...aki kevésbé érzi át az "Apple fílinget" annak meg ott az Android, mely minden tekintetben teljesen egyenértékû az iOS-el.
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
Csábító mindig a jövõ technológiáját találgatni, de biztosan az érintõ kijelzõ marad. Aztán ki tudja mi lesz. De mire elér Magyarországra azt mi már nem érjük meg :D
mirror\'s edge
Viszont még erre a 2 processzoros LG-re is kíváncsi leszek, hogy oldják meg a készenléti idõt. :)
Ha a jelenlegi telefonoknál nagyobb (jellemzõen 3.8" - 4"-nél nagyobb) kijelzõre van szükséged arra is van megoldás a táblagépek (iPad, stb) személyében. Szétcsúsztatható jelenleg is van (pl: Motorola Milestone), kihajtható szintén (nem csak hajtható, hanem tekerhetõ is, tehát lehet a telefon hátára hajtani a billentyûzetet).
De ezekre szerintem nincs szükség, a csupa képernyõs érintõkijelzõs telefonok bõven kiszolgálják az igényeket. Esetleg a konzervatívabban számára a fizikai QWERTY gombsor megléte még motiváló erõvel hat, de erre eddig is volt lehetõség.
A 3D email gondolom olyan, hogy hátulról is meg tudod nézni <#vigyor>#vigyor>
A telefon neve meg Mr Kihajthatós lesz majd - feltétlenül <#kacsint>#kacsint>
Az tuti, hogy ha elõre repülnénk az idõben , mondjuk úgy 10 év múlva akkor, nem is ismernénk fel a mobilokat. Olyan csúcs szuper kis okos telefonok lesznek, hogy elképzelni nem tudjuk most.
AZ nyilvánvaló, hogy az összecsukhatós telefonok már a múlté, az ismerõseim is már most lecserélték, mert már elavultak, és nem is trendik <#ravasz1>#ravasz1> Sok ismerõsöm pár éve hallottam, hogyan szidták az érintõs képernyõs mobilokat, és most már nekik is olyan van <#fejvakaras>#fejvakaras>
A kihajthatós érintõs telefon nagyon királyul hangzik, kíváncsi vagyok annak milyen nevet adnak majd. Optimus nagyvezér már foglalt, és az android is. Imádom ezeket a kreatív neveket <#crazya>#crazya>
Amúgy igazatok van, tényleg hasonlóak a telefonok alakjai, de ez a kijelzõ miatt van. Kíváncsi vagyok, hova lesz tovább, ha már "nem lesz elég" a kijelzõ:
1. kihajtható kijelzõ?
2. szétnyitható?
3. szétcsúsztatható?
A történelem ismétli önmagát? :D
Még jónéhány Giroszkópos játék is megy rajta. Szóval nem kell lenézni azokat, akik nem vásárolnak képernyõkarcolós informatikai megoldásokat.
Én kicsit sajnálom ezt a nagy érintõképernyõs elõretörést, mert lassan mindegyik telefon ugyanúgy néz ki. Igaz fizikai billentyûkkel már aligha lehet megoldani az ésszerû használatot, fõleg, ha sok gépelésre van szükség, meg értelmetlenül sok helyet vesz el, ha egyszer integrálható a képernyõbe. Azzal meg nem értek egyet, hogy jó az érintõ meg a rendes billentyû együtt, mert abba belegondolt valaki, hogy annyival is drágább lesz a telefon, mert pluszba kell gyártani hozzá a másikat is? <#nezze>#nezze>
Egyrészt praktikusabb, sokkal könnyebb használni, másrészt meg, jobb a képernyõ, akár fényképeket nézegetek, akár internetezem, vagy csak, ha sms-t írok is. Egyszerûbb használni.
Ami meg az áraikat illeti, nem drágák. ha azt vesszük, már a hagyományos telefonok is szinte ugyanebben az árban kaphatóak.
A nõvérem vett most egy új telefont, és azt kipróbálva jöttem rá, hogy nekem is kell ilyen.
Szükségem nem igazán van rá, mert én nagyon szeretem a hagyományos telefonomat is, de õszintén szólva lenyûgözött a szépsége, a modernsége meg hogy milyen jól használható rajta a net. Sajnos nagyon sokat utazom, úgyhogy nem volt nehéz meggyõzni magamat, hogy kell nekem egy okostelefon. Nem túl drága, csak olyan kis okoska :):)
Gondolom amikor anno elkezdték forgalmazni az elsõ telefon készülékeket a 19. században, akkor is voltak ilyenek akik azt mondták hogy akkor se kell nekik mert szar, minek az nem jó, ott a posta meg a futár! :DDD
Az érintõképernyõben van a jövõ ez kétségtelen tény, és ez egészen addig így lesz, míg nem találnak ki valami olyat ami még sokkal inkább leegyszerûsíti a vezérlést...
Szerintetek tényleg jobb, ha van még egy fizikai billentyûzet, ami vagy a vastagságot vagy a szélességet/hosszúságot növeli?
A kivetítõs megoldásban van fantázia, csak félek, hogy az még odébb van, hogy mi mezei felhasználók kézbe vehessük... <#shakehead>#shakehead>
Persze ízlések és pofonok, kinek mi fekszik.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Az érintõképernyõ mániát sem értem. Már a vadászgépek kabinjából is kihalnak minimális alkalmazás után, mert túl érzékenyek a behatásokra. Pedig ott a pilóta kesztyûben repül...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM