• B0nFire
    Én is rég lemondtam volna, ha jóanyám nem lenne annyira rákattanva a Barátok közt-re. Ha megtanulná a gép kezelését, azt nézhetne rajta, amit akar. Persze a nap nagy részében én ülök a gép előtt, de van egy laptop is, amin elböngészhetne, ha hajlandó lenne megtanulni a számítógép kezelését.

A múltkor megkért, hogy mutassam már meg neki, hogy hogy lehet DVD-t nézni a laposon. Aztán mondtam neki, hogy amíg alapvető hiányosságai vannak (ablakkezelőt nem ismeri, az egeret nem tudja használni, továbbá gőze nincs, mi történik a szeme előtt), addig fölösleges az egész. Mert különben csak egy router kéne, és mindketten netezhetnénk. Ő olyan ember, aki nem tudja, hogy egy bevitelhez az Entert meg kell nyomni, egy programból kiszálláshoz az Escape-t, törlésre a Del-t és a Backpace-t használjuk. Nem tud egy email-címet leírni, mert nem tudja a kukacot előcsalogatni. Nem ismeri a tabulátor billentyűk, a Page Down, Page Up, Home, End hasznosságát. Szóval neki ott kéne kezdeni, hogy ez itt a billentyűzet, és szépen végigtanítani neki, és rengeteget gyakorolni. De ez nem érdekli. Pedig e nélkül egy VLC-t sem tud elindítani, hacsak nem pakolom ki neki a film parancsikonját az asztalra és elindítja egy dupla kattintással. :)

Ha meg nagyon ragaszkodna a reket-klubhoz, tavasszal nem lennék rest, és előásnék a pincéből egy száz éve ott porsodó UHF antennát, és felbiggyeszteném a tetőre, és nézhetné boldogan. De ha 10 m magasra kiteszek egy bicikliküllőt, azon is bejön, olyan teljesítménnyel ad. Botantennával is. A Magyar Királyi TV is. Más meg nem kéne.

De ő azt mondja, jó az, ha van az a 49 csatorna 3300-ért, amiből gyakorlatilag csak egyetlen csatornán néz egyetlen műsort. Kicsit sokba kerül az a Barátok közt. Pedig mindig mondom neki: ha Híradót akarsz nézni, csak szólj, máris nézzük az MTV videotárában az eggyel ezelőtti adást. Ue érvényes a parlamenti közvetítésekre is. De nem nézi azt sem...