• remark #28
    A Shell már évtizedekkel ezelőtt is komplett afrikai falvak kiirtását pénzelte. Persze ilyeneket nem mond be a "8 órás híradó".

    A Wikileaks valszeg arra jó, hogy azokhoz is eljusson valami hír, akik csak a hivatalos forrásoknak hisznek. Na most ezek kaptak maguknak egy kis hivatalos anyagot, aminek most ők is hihetnek.

    És ezek az emberek most ugyanúgy nem látják azt, ami "nemhivatalos" oldalon maradt ezek után is, mint ahogy azt eddig sem látták. Én ezt mondom, hogy ez a baj. Aki nem lát az orránál tovább, az akkor sem lát az orránál tovább, ha részletesen elmeséled neki, hogy mi van az orránál tovább. A világot önállóan megismerni képes emberekre lenne szükség. Ilyeneket meg nem tud a Wikileaks kitermelni. Bár...

    Bár olyan hatása talán van a dolgoknak, hogy az most a saját lábára áll végre aki eddig a többség (lásd. Molnibalage) véleményéhez igazodott akkor is, ha neki személy szerint teljesen más volt a véleménye a világ dolgairól. Én maximum ennyi pozitívumot látok a Wikileaks-ben.

    De az enyhe bátorításon kívül mást nem ad a Wikileaks. Sőt, aki eddig se tudta hogy merre van az előre, annak most a Wikileaks-re hivatkozva megint el lehet adni egy halom hülyeséget, pl. hogy a világ fennmaradásához és biztonságához és blablabla szükség van pl. az internetsemlegesség megszüntetésére.