• Deus Ex
    #82
    No, a nagy energiájú részecskék úgy mentek át még az űrhajó falán is, mint a puskagolyó a selyempapíron, a visszatérést követően a felszerelést mikroszkóppal megvizsgálva olyan nyomokat találtak, mint amikor egy műanyag lapot forró tűvel megszúrkálnak.
    Amennyiben egy ilyen részecske az űrhajós idegrendszerének látásért felelős részeit - retina, látóideg, az agy képalkotó területei - találja el, úgy egy felvillanást lát.
    Fentiek alapján nem gondolom, hogy egy köteg papír vagy némi fém hathatós védelmet jelentene, mint ahogyan azt sem, hogy a hosszú élet záloga volna tartósan a Hold körzetében éldegélni az Apolló korszak felszerelését használva.
    A nemjártunkaholdon-hangoztatókkal felesleges foglalkozni, számukra nem az igazság a fontos, hanem a tagadás. Holnap arról akarnak majd meggyőzni, hogy az ég nem kék, csak a kormány mindenki retinájába beépített egy szuperpánkromatikus ((C) by Douglas Adams) kontaktlencsét, hogy az eget kéknek lássuk, és ez olyan képzettársításokat indítson bennünk, amely eredményeként végül őrájuk szavazunk.