• NEXUS6
    #107
    Az utolsó Apollo repülések alkalmával (16, 17) elég erős volt a napfolt tevékenység. Szerencséjükre mindig 2 napkitörés között indultak és érkeztek vissza. Azt, hogy milyen hatása lett volna rájuk, ha nincs szerencséjük, azt nem tudjuk pontosan. A könnyebb sugárbetegség (bőrpír, rókázás, meg ilyenek) valószínűek, és ezt a NASA is elismeri. A hoaxfanok halálos sugárdózisról beszélnek. És vegyük figyelembe, hogy a gond nem is annyira a Holdon van, hanem a Földhöz viszonylag közel, az un. Van-Allen övben. Ami ugyan bennünket megvéd az ilyen részecskéktől, azonban ami a felszínre jutna azt ez az öv gyakorlatilag összegyűjti. Ezen áthaladni, főleg napkitörés idején tényleg halálos lehet.

    Szerintem nincsenek valós és hivatalos adatok fenn a neten a sugárzás nagyságára, arra vonatkozóan, hogy ennek milyen hatása lehet az emberi szervezetre , sem a Holdat, sem a van-Allen övet érintően.
    Érdekes, hogy az Apollo küldetések legénységeinek kb 90% ma is él. Ma 75-80 éves emberekről van szó. 3-4 ember halt meg szívrohamban, 1 balesetben, 1 fertőzésben, 1 leukémiában, 1 pedig csontrákban.
    Ez persze egybevág azzal, ami a hivatalos álláspont, hogy a sugárzás nem veszélyes szintű.

    De, hogy a másik oldalnak is adjak valamit, a Zond űrhajókról emberi hangüzenetet is fogtak, miközben megkerülték a Holdat. A hivatalos álláspont szerint csak tesztelték a kommunikációs rendszert előre felvett üzenetek visszajátszásával. A Zond űrhajók többsége, azonban a visszatéréskor megsemmisült. Kíváncsi vagyok mi lenne, a hivatalos álláspont teljes siker esetén?
    Azonban az sem okozott volna gondot, hogy az adásokat a fellőjék az űrhajókra, amelyek azok átjátszóállomásként küldik vissza. Ez igaz az Apollo esetében is.

    Szerintem tehát voltak sikeres Hold repülések, ez tény. Abban viszont már nem vagyok biztos, hogy mindegyik űrhajónak, vagy még szélsőségesebben akár bármelyiknek a fedélzetén is lett volna élő űrhajós.