TES
  • SaGa
    Pár élmény két nap után:
    Többféle karaktert indítottam, részben próbából, részben mert a másodiknál (sötételf, akit kardos mágiás karakterre akartam gyúrni, de aztán elcsábított az íjászat, és egy idő után kényelmetlenné vált a karakter) elszúrtam a fejelődési irányt. Közben rájöttem, hogy már a kezdést is kétféleképp lehet megcsinálni, ami hosszú távon ugyan nem sok eltérést hoz, de mégis más a feelingje a két módnak.

Valahogy ki kellene kapcsolni az elején a szekerezést...

Utoljára egy tolvaj macsekot indítottam. Emiatt pl a mammutagyart a high jarl hálószobája környékén szereztem be. Érdekes ódon ezt el kellett lopni, míg a pénzes zacsikat simán el lehetett tenni.
    Innen-onnan összeszedegettem a flelszerelést. Pl a fegyverboltos házát éjjel feltörtem, elemeltem egy acél tőrt a pultról. Nem vette észre senki. Pár nap múlva a nyakamba esett 3 baromi erős (ennek a karakternek legalábbis) felbérelt thug. Érdekes, hogy az őrség egyáltalán nem foglalkozott azzal, hogy egy békés járókelőt 3 rosszarcú ki akar nyírni a város közepén. Nagynehezen, rengeteg futkosással meg létyóval sikerült elrendezni őket és kiderült, hogy a fegyverboltos bérelte fel őket, mert valahogy kiszúrta, hogy tőle loptam a tőrömet. Azért gondolom így, mert mást nem nyúltam le tőle, és nem is buktam le.

Amúgy sok újítás, ami az Oblivionhoz képest bekerült (favágás, bányászat, fegyver és páncél gyártás) a COBL modból való. Meg még jópár mod visszaköszön, látszik, hogy figyelték a tesnexust a fejlesztők.

A grafikával csak annyi bajom van, hogy míg az Oblivionban a tereptárgyak (konkrétan a fák, fű, bokrok) 3 dimenziósak voltak, itt most papírlapokból kivágott levelekből vannak összerakva. A távoli tájaknak sincs mélysége, olyan, mint egy nagyméretű festmény. Nem nagy baj, de visszalépés.

Pár óra játék után elfogy a memória, vagy nem tudom, de nagyon belassul. Kilép, újraindít és minden visszaáll a normál tempóra.

Amúgy a kivégzést vezénylő imperial parancsnok simán lemacskázott: No macsek, most te jössz...