TES
  • SaGa Jr
    Most nem azért de ugyanezt itt is meg tudod csinálni mert a metodika változatlan maradt. Csupán pár skill ki lett véve és a szintnek most annyiban van szerepe, hogy az határozza meg mi és mennyivel növekszik (tehát Hp, Stamina vagy Mp, nem pedig a tulajdonságodtól függ mint korábban).

Itt is ugyanúgy csipkedtetheted magad egy gyenge ellenféllel hogy fejlődjön a blokk, a vért, majd használod a gyógyítást hogy fejlődjön a restoration. Szép vagy sem, a játék legelején a macis résznél például addig gyakoroltam a lopakodást míg az felment a kezdeti 15-ös értékéről 50-re (a karakter meg fejlődött 4 szintet vagy 5-öt).

Ami más, hogy itt a szintedtől függ mennyi skill fejlődés kell a következő szintlépéhez. Elsőről másodikra elég 4 vagy 5, de például 19-ről 20-ra már tizen sok kell. 29-ről 30-ra ha jól emlékszem huszon valamennyit kellett fejleszteni.

Emellett nem kellenek társak, nélkülük sem esélytelen a karakter, csupán más megoldásokat kell választania. Esetemben a számtalan kikutyult méreg sokat dob a hatékonyságon mikor távolról ritkítom az ellen sorait lopakodva, vagy közel megyek és nyakvágást kapnak tőrrel. Amikor volt mellém adva valaki az mindig lebuktatott, lassított, feleslegesen harcba keveredett ott ahol én elsunnyogtam volna. Jó párszor lecsaptak persze, de újragondolt taktikával megoldódott a probléma egyedül is.
    Harciasabb vagy sunnyogós delikvens mellé nem kell plusz segítség, de ha van az jól jöhet. Ám nem létszükséglet.
    Mágiahasználó mellé persze jó ha van akit addig ütnek míg a csiribá (vagy né) éppen töltődik, de ezt is lehet gyorsítani felszereléssel és magad keverte mana regenerációt gyorsító lötyikkel. Majd ha befejeztem ezt a delikvenst (az még odébb van) kipróbálom mágiahasználóval is a játékot, de magamat ismerve úgyis lötyizés lesz ami növeli a lopakodást, láthatatlanná tesz vagy egyéb módon kerülhetővé teszi a felesleges konfrontációt).