TES
-
shootaboy #3333 Biztos sokan vannak, akiket érzékenyebben érint, hogy ez most egy olyan Elder Scrolls, amelyik nem a jövő számítógépeire készült, mint anno az Oblivion. Én úgy vagyok vele, hogy szeretem ha művészileg szépen van kivitelezve egy játék, de ehhez nyilván nincs szükség a legmodernebb technológiákra. Az Obliviont a megjelenés napján hozták nekem is a CD-Galaxisból anno, és az éppen abban a hónapban 230000 forintért összerakott vadonat új konfigom csak a medium-high beállításokhoz volt elég közepes felbontáson, de kb. leszartam, mert még úgy is volt annyira részletes hogy ne zavarjon igazán, plusz azért művészileg egészen rendben volt.
A Skyrim grafikája viszont kifejezetten tetszik. Pont azért, mert nekem sokkal jobban bejön ez a szürkés-koszos fakó nordic színvilág, mint az emberfej nagyságú piros gombás narancssárga fejű npc-s Oblivion színvilága.
Nincsenek tűéles textúrák, sem hihetetlenül látványos effektek, vagy komoly fizika. Mégis van egy olyan textúrája az egésznek, hogy csak annyi jön ki a számon a tájakon végignézve hogy "vaz ez tiszta Solstheim, otthon vagyok". Ezt így a videók alapján mondom, még nem játszottam a játékkal.
Amúgy meg a nord faj a kedvencem, Morrowind-ben is Soltstheim-en töltöttem el a legtöbb időt, nagyon bejött a kis sziget, construction set-ben is sokat okosítgattam a szigetet.
Szóval a setting is ütni fog nálam, az biztos. Csak a sztori legyen jó, Oblivion sztorija nekem nem igazán tetszett.