TES
-
Schmicu66 #29783 Ne szomorodj el, egyáltalán nem jártál rosszul a vásárral. Az utóbbi 4 hónapban ahogy időm engedte modoltam és játszottam mind a két Skyrim verzióval.
Első és legfontosabb, hogy SE verzió 100x stabilabban fut 100+ óra játék után is, mint az alap Skyrim valaha. Ennek fő oka pont az, hogy nincs SKSE. Félreértés ne essék nem a script kiterjesztésével van a baj, hanem azzal, hogy ha van egy rakat modod ami belepiszkál a papyrusba, úgy egyenes arányba növeled annak esélyét, hogy valahol "elszakad a cérna".
SE esetéban szinte minden lényegest implementáltak SKSE nélkül.
Amit rém sokáig hiányoltam, de már megszoktam az a Skyui hiánya, e miatt lenne jó nagyon az SKSE:)
Viszont sok modder annyira ötletesen és jól áthidalta az SKSE hiányát, hogy jobbat alkotott, mint a régi verzió. Ilyen pl a Convenient Horses (a használathoz kapcsolódó küldetések nagyon jók, a szintlépés, átgondolt lovas harc, craftolható lópáncélok etc etc...)
Amit viszont egyáltalán nem ajánlok, sőt messziről kerülni kell SE esetén, azok a Follower tweak-ek. Hiányzott persze a kényelem, de nincs olyan amit consolból ne lehetne megoldani 2-3 paranccsal.