TES
-
SaGa #29775 Ahogy Fantusz is írta, szabadon választhatsz, mit vállalsz és mit nem. Ez egy nyílt végű RPG. Mind minden TES játék. Ebben nyugodtan kimondhatjuk, egyedülállóak. Ugyanis a játékban berendeztek neked egy világot, ellátták mindenféle jóval és rosszal, hogy szabadon élhesd benne a választott életedet. Lehetsz a világot megmentő hőstől a lagótvarabb gonosztevőig bármi. A lehető legrosszabb játékstílus ebben a szériában, ha mindenbe belekapsz. Ülj le, találj ki magadnak egy karaktert, ne csak a nevét meg a classt, hanem azt is, miért lett olyan, amilyen, mik a motiváció, milyen a múltja és próbáld meg eljátszani. Mint egy asztali rpg-nél. Ahhoz képest ez annyival nehezebb, hogy itt nem fog a játékmester bütésül levonásokat meg hártányokat alkalmazni, ha nem a válaszott karakternek megfelelően cselekszel, ezt magadnak kell megtenned.
A fő küldetéssor is csak egy kaland a világban, akár ki is kerülheted teljesen. Ahogy nem kell (szerintem nem is szabad, de én már cak ilyen maradi vagyok) ugyanazzal a karakterrel minden céhbe belépni, mindenkinek segíteni. Döntsd el, ki vagy és cselekedj aszerint. Ha nem jön be, dolgozz ki másik karaktert és próbáld ki az ő életét.
Ja igen: mint ilyen, tulajdonképpen azt, hogy mennyire vagy az elején, te tudod egyedül. Tudod, mi a célod, mit akarsz elérni. Azzal, hogy a fő küldetéssort végigviszed, még nem lesz vége a játéknak, itt nincs végefőcím. Akkor van vége, amikor rááunsz az adott karakterre és már nem találsz további kihívást. Akkor kell megpróbálni egy másikkal. És ha nem vettél a nyakadba az előzővel minden olyat is, ami ahhoz a karakterhez nem illett, most lesz új kalandra lehetőséged. Ha már nem találsz, jöhetnek a modok. Azokból viszont csak olyan érdemes feltenni, ami az adott karakterhez illeszkedik.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2017.06.27. 11:25:22