TES
-
yossarianHUN #29039 A Witcher 3 unikum volt ilyen tekintetben, ebben megegyezhetünk, (mellesleg az RPG-vonal abban se volt annyira erős, mint egy ME, vagy Telltale játékban), de milyen más játékot tudsz mondani, ami sikeresen ötvözte a két műfajt (bocsánat, a különböző elemeket
)? Mert a Gothic 2 egy már letűnt kor terméke volt, amikor még nem vett igénybe olyan irtózatos mennyiségű pénzt és munkaórát a játékok grafikai/technikai fejlesztése, mint manapság (még így is rohadt bugos volt a szentem). Úgyhogy megint oda lyukadunk ki, hogy a mai világban 10-ből 9 és fél esetben általában kompromisszumot kell kötni, mert még a legnagyobb stúdióknak sincs meg rá a tőkéje/emberi erőforrása/ideje arra, hogy olyan játékot fejlesszen, ami open world is, fasza története is van, masszívan megvannak benne az RPG elemek, és mindezt még vállalható grafikával, harcrendszerrel, játszhatósággal, satöbbivel is tálalja. Eddig egy ilyenről tudunk, az a Witcher 3, de - mint azt fent is említettem - az se volt azért dialógusok és történetvezetés szintjén Bioware szinten (mellesleg engem az univerzuma, és Geralt maga, mint főszereplő is tök hidegen hagyott mindig is a Witcher játékokban, de ez már egyéni ízlés kérdése).
Szóval lehet magas lóról osztani az észt, hogy ilyennek, meg olyannak kell lennie egy RPG-nek, és ha nem ilyen, meg nem olyan, akkor az megagáz, de szálljunk le a földre, és maradjunk a realitásoknál. Én meg olyan RPG-t szeretnék, ahol te gépeled be a válaszokat a párbeszédekben, és az NPC-k minden lehetséges (végtelen számú) válaszlehetőségre élethűen reagálnak, de lássuk be, az se holnap lesz, hogy ez egy Witcher, vagy Skyrim típusú játékban megvalósul.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2016.08.24. 15:53:48