TES
  • Dante73
    Nézzünk filmet, videó játékot, sorozatot, ugyan az a baj. Útközben elvesztek az értékek. Nézz meg egy ST filmet. A három új film, (Jó, még kettő, de trailer alapján a harmadik pláne) tesz az elődre. Sorozatokra, filmekre. Az ST sosem az akcióról szólt, sosem a látványról. Az új filmeknek mi a lényege? A látványos akciók tömkelege. Filmnek jó, csak nem ST.
    Tomb Raider... Kipróbáltam, végigjátszottam a 2013-at. Kérdem én, hol Tomb Raider a játék? 1 közös pont van az előzőkkel; Lara Croft. Ja kettő. Vannak sírok. Kész, ennyi. Az újra már nem is vagyok kíváncsi. Ja igen. Van benne hajmozgás, szálanként. Váó.
    James Bond; Jó akciófilm a Daniel Craig által fémjelzett 007-es. Megkockáztatom, jó filmek. Csak éppen megint nincs közük a könnyed, nőcsábász, kissé piperkőc, kütyükkel játszó, felnőni képtelen elődökkel. Izzadtságszagú az egész. Szinte bármelyik Bond (hírtelen nem jut eszembe jobb hasonlat) egy versenyló. Craig meg egy harci mén...
    Jók ezek a cuccok, de az az igazság, hogy már nem is akarnak lenni azok, amiknek indultak. Egy ellopott név az egész, az eladások miatt, de másik játék, másik film, másik sorozat. Lehet, az univerzum ugyan az, de ez csak azt bizonyítja, és semmi mást, hogy sem ötletük, sem kedvük kiépíteni egy új univerzumot. Bele raknak egy létezőbe, valami egészen mást, azt mondják reboot, azt csókolom.
    Ugyan ezt érzem Skyrim-nél. El tudok veszni benne. Pláne egy jó mod-pakkal. De nem egy Morwovind. Azon kívül, hogy veszett nagy benne a szabadság, igazán közös pont nincsen a kettőben. (leszámítva ugye, a közös univerzum miatti hasonlóságokat)
    És én ezt sajnálatra méltónak tartom. Értem én, hogy a mai játékosnak butítani kell. De hogy mondjam... azért vannak határok.
    Most (nagyon SAJNOS) a reklám adja el a játékokat, és a grafika... Régen, ezekben voltak hiányosságok, amit pótoltak ötlettel, fantáziával, történettel.