TES
  • pecaboy
    Én se használok túl sok modot, mert pl. a kiegészítők küldetéseit még sosem csináltam meg, pedig a játékba beletoltam már (főként régebben) jónéhány hetet. Van viszont néhány mod, ami nem tartalmaz forradalmi módosításokat és újdonságokat, viszont hozzáad ezt-azt a játékhoz - kis realizmust, poént, jobb játszhatóságot stb.

A kiegészítőkön, a hivatalos és nem hivatalos patcheken és a HighRes textúrákon kívül én a következő modokat használom (konfig: erős videokártya, kissé kevés ram, pocsék proci):

SkyUI - szinte kötelező
    Frostfall - egy ideig kedveltem, de nagyon lassítja a játékmenetet a sok vacogás meg kényszeralvás, úgyhogy kikapcsoltam
    Realistic Needs & Diseases - szerintem poénos és realisztikus is egyben, nem lassítja nagyon a játékmenetet, bár én lecsökkentettem a kaja-pia-alvás gyakoriságát egy-egy ponttal, mégiscsak hős vagyok vagy mifene, ne verjen már le a lábamról hat óra kalandozgatás :) A betegségek is sokkal durvábbak, különböző fázisaik vannak.
    RND Animal Loot - jóval drágább állatbőrök meg egyéb hasonló trófeák, jobban megéri vadászni. Kicsit túlzónak érzem, a játék elején megkönnyíti a dolgokat, de még belefér, szóval egyelőre marad.
    Convenient Horses - ha szeretsz lovagolni, szinte muszáj :)
    Sounds of Skyrim, 3 db mod - kis audiohangulat-emelő mod, különböző háttérzajok különböző környezetekben
    Detailed Mine Markers - egyszerű kis mod, a térképen kiírja a bányák neve mellé zárójelben a bányászható ércek típusát (pl. vas)
    Dovahkiin Relaxes Too - poén mod, tisztán vizuális jellegű, két csata között mindenféle dolgokat tudsz a karaktereddel csinálni, pl. heverészés, olvasgatás, gereblyézés, falnak dőlés stb. :)
    EFF - followerek irányítását, kezelését javító mod, sok beállítási lehetőséggel, elég egyszerű használattal, és persze gyakorlatilag akármennyi követőd lehet, egy egész hadsereg is, ha bírja a géped :) Én a házamba gyűjtöm a követőimet, már vagy harmincan tanyáznak odabent :D
    Helmet Toggle - eltünteti a sisakod, de csak vizuálisan, az értékei megmaradnak. H gombbal ki-bekapcsolható. Hasznos, ha a karaktered pofiját szeretnéd látni a sisak helyett :)

Ezek mellett még bemásoltam egy-két dolgot a játék könyvtárába, pl. glowing ore veins - sokkal jobban észrevehető érctelérek, belt fastened quivers - övre (és nem a hátra) erősített tegezek, Quality World Map - jobb minőségű és minden utat is kijelző térkép, meg persze a floating health bar, név és hp-szám kijelzése nélkül, hogy ne terhelje a procit.

Hát, nagyjából ennyi. Ezek így együtt egy gyengébb konfigon is szépen elfutnak, pl. az én gépemen :) Nem tartalmaznak új fegyvereket, páncélokat, ellenfeleket, küldiket stb., szóval "újoncbarát" összeállítás :)