30713
TES
  • Morlan
    A rombusz jelzés azt jelenti, az a kategóriájában jobb az általad használtnál. Magyarán, ha fegyver mellett van, akkor annak a sebzése nagyobb.
    Csákányt majd még találsz eleget. Inkább hasogass egy kis fát, abból lehet pénzt csinálni az elején. Vasércet az elején ( amíg nem tudod hová lepakolni ) nem érdemes elraktározni, eladni meg nem kifizetődő. Ám a bányászása során találhatsz ékköveket, amiket már busás haszonnal adhatsz tovább.
  • Savaran
    kell hogy legyen nálad csákány, azzal tudsz bányászni, bármely bányában van elszórva
  • Aborg
    Remek jatek! Lassan 3-as szintu leszek

Lenne ket kis kerdesem: SkyUI kellektarat hasznalok. Nem tudom mit jelent nehany targy mogott a szurke rombusz jelzes (ott ahol mas targynal peldaul a sarga csillag van ha kedvencnek jelolok valamit)?

Talaltam a hegyi osvenyen vaserc-eret, kiirja hogy nyomjak E gombot a banyaszashoz, de nem tortenik semmi. Ezt majd kesobb fogom valahol megtanulni?
  • Aborg
    Azt hiszem osszeraktam! Mindenkinek koszonom a segitseget!
  • genndy
    Biztos hogy nem lesz nehezebb mert az csak a városbeli vámpír-támadásokat szünteti meg, semmi mást. Tehát ettől még kicsit könnyebb is. Illetve úgy van megcsinálva, hogy egy amulett, ha nincs nálad akkor nincs hatása, tehát ezzel is lehet úgy játszani mintha fönt se lenne a mod (de nem kell ki-be kapcsolgatni a modlistában).
  • Aborg
    Koszi! Akkor ezexerint megis hasznalom mindharom dlc-kiegeszitot. Keszre akarom szerkeszteni a gamet hogy miutan elkezdem mar csak a jatekkal foglalkozzak. Azutan mar semmi mod-tilitoli. Ha belerakom a vampir-elharito mod-ot amit ajanlottal remelem nem lesz nehezebb a game mint alapbol volt (dlc-k nelkul).
  • genndy
    Mind a három kell, az első kettő az alapjátéké a harmadik a kiegészítőké. Inkább csak amiatt lett szétszedve hogy egyben nagy lett volna.
    A Legendary a három DLC-s változatot jelenti. Ha valamelyik nincs bekapcsolva, akkor már nem az, úgyhogy a modokból is csak ahhoz a DLC-hez valót tedd föl ami aktív (tehát akkor neked most csak a Hearthfire-osok kellenek).
  • Aborg
    Rakocsgatom ossze elesre a jatekot a multkor kiprobalt modokbol. Most mar a Legendary verziobol fabrikalom, ma talan elkeszulok vele es kezdodhet a jatek

Lenne egy kerdesem: a Legendary tartalmazza a magasfelbontasu texturapakkot. Nomost, a pluginok kozott ez valahogy ugy jelenik meg hogy texturapakk 1, 2 es 3. Ezeket mind aktivalni kell, vagy ezek kulonbozo felbontasu texturacsomagok es csak egyet kell kozuluk hasznalni?

Probalgattam aktivani/deaktivalni, annyi valtozast vettem eszre hogy ha egy sincs bekapcsolva akkor bent a leterirett lenyuzott allatbunda vagy kint a kivagott farakasok evgyurui homalyosabbak. De peldaul a talaj texturan nem venni eszre valtozast (bar az mar alapbol is szep).

Meg egy regebbi kerdes: nehany MOD (peldaul a Realistic Water Two -szebb viz) telepiteskor megkerdezi hogy melyik verziora akarom telepiteni. Ha a Legendary van meg de nem aktivalom a kiegeszitoket akkor is a Legendary-ra valo modtepelipets valaszthatom? Vagy akkor csak az alapjatekra? A Dragonborn es Dawnguard pluginokat meg nem akarom aktivali, de a Hearthfire-t igen.

• genndy
    Dragonborn a főküldi egy pontjánál indul, de az igazi kalandok a szigeten vannak. Dawnguard is egy külön vámpíros küldetésszál, azon kívül hogy több vámpírtámadás lesz az utakon, meg vegzálják a lakosokat nincs túl sok hatása. Ki is hagyhatod őket egyelőre ha gondolod.

@fpocok: na ez hosszú lesz:
    1. Nem igaz. Van ilyen könyv zárnyitásról a játékban ami ezt írja, de nincs hatása. Plusz lopakodva fáklyával zárat törni? Instant lebukás.
    2. igen. Illetve ki lehet használni a mentek-megütöm-visszatöltök exploitot is. Ilyenkor resetelődik a készlete.
    3. Igen, ezért jók a követők. Zárakat nehézségtől függetlenül mindig kinyitják.
    4. Igen. úszni biztosan nem úsznak.
    5. igen, meredekebb lejtőkön is föl tudnak menni. Azért hülyén néz ki.
    6. Asszem igaz. A szemükkel látnak, ha azt letakarod akkor pakolhatsz.
    7. Igen, csak el kell vánszorogni odáig. Meg aztán be a városba, mert oda ló nem megy be.
    8. Igen, egy pár órára.
    9. Lehet, sose figyeltem. Az biztos hogy minél közelebb van a jó pozícióhoz annál nehezebben törik.
    10. Igen.
    11. Igen, de azért nem mindent.
    12. Nem tudom, lehet.
    13. Igen.
    14. Nem tudom, lehet.
    15. Nem tudom, valószínűleg.
    16. Működik, jó móka.
    17. A csirkék szemtanúk voltak (meg az összes állat), ha látta a bűntényt bounty lett a fejedre. Ezt peccselték, de azért a falusiak zabosak lesznek ha öldöklik az állataikat.
    18. Persze, ez a sneak lényege. Azért magas skill kell ehhez.
    19. Asszem igen.
    20. Igen, de ugrani nem lehet vele. Tehát max. egy szintben lévő helyekre lehet eljutni.
    21. Lehet, sose figyeltem.
    22. Lehet, sose figyeltem.
    23. Persze, lovaknál is van sprint. Egy idő után elfárad.
    24. Szerintem nem. Engem még sose vezettek sehová, pedig 4-5 után mentem. Körbe mászkálnak.
    25. Igen.
    26. Nem az egyetlen ilyen helyszín.
    27. Igen, sőt kettővel+kiperkelve a kétkezes harcot+ütésgyorsítő shouttal kb. két másodperc egy telér. Nem kell animációt nézegetni.
    28. Persze.
    29. Igen.
    30. Lehet, sose figyeltem.
    31. Azért ehhez jó magas pickpocket+sneak kell, de egyébként igaz.
    32. Lehet, sose figyeltem.
    33. Persze, és tök jól néz ki.
    34. Igen. be kell járni hozzájuk az egész térképet, jól el vannak dugva.
    35. Igen. Respawnolnak, ezért nem biztonságosak.
    36. Igen, meg hajó is van ilyen a partoknál.
    37. Igen. Silver Handoknál mindig van is pár darab.
    38. Igen.
    39. Igen. A játék jelzi is, kiírja.
    40. Lehet, sose figyeltem.
  • Fpocok
    Holy shit... ezekből a többségét nem tudtam. Ezek mind igazak? Pl a legelső? Mert akkor viszek magammal :D

• Aborg
    Akkor a Dragonborn veheto egy teljesen kulon jateknak uj vilaggal, de a Dawnguard kiegeszito ami az alapjatek vilagahoz ad hozza uj szereploket/ targyakat/ kuldeteseket? Hm. Azt hiszem most meg nem fogom oket aktivalni, majd ha taposabb leszek.

Nehany MOD (peldaul a Realistic Water Two -szebb viz) viszont telepiteskor kerdezi hogy melyik verziora akarom telepiteni. Ha a Legendary van meg de nem aktivalom a kiegeszitoket akkor is a Legendary-ra valo modtepelipets valaszthatom? Vagy akkor csak az alapjatekra?
  • genndy
    Érdemes, bár a Dragonborn nem ad túl sokat az alapjátékhoz (a fő része egy külön szigeten játszódik), de a Dawnguarddal jönnek a sárkányfegyverek. Viszont azzal együtt a vámpírtámadások a városokban, előszeretettel a kereskedőkre, ha nem akarod hogy irtsák őket tegyél fel rá modot ("No Random Vampire Attacks for Dawnguard" pl.)
  • Terawatt
    Ha már megvan akkor persze, nem árthat.
  • Aborg
    A jovo heten szeretnem en is elkezdeni a jatekot. A Dawnguard es Dragonborn kiegeszitoket is aktivaljam rogton az elejen?
  • Prttp
    sznek1975
    Sokáig manuálisan tettem fel a modokat, aztán megvilágosodtam, hogy a legjobb mod kezelő a modorganizer és a legjobb modsorrend rendező a loot (, ami a boss utódja). Annyit még hozzátennék, hogy ezek se tudnak minden sorba állítást, mert lehetetlen, de ha figyelmesen elolvasod a letöltött mod leírásait, ott leírják milyen modokkal kompatibilis és milyen sorrendbe kell állítani. Remélem tudtam segíteni.
  • sznek1975
    ok köszi
  • Madi92
    Igen, erre való a Boss. Most azt te sem gondolod komolyan, hogy lista van róla, mind a 2000000000x beépülőről, hogy mi mi után következik.
    De, ha elolvastad VOLNA, mit csinál a Boss, akkor már előrébb lennél. 95%-ban felismeri és megfelelően sorba állítja a módjaidat.
  • sznek1975
    arra vagyok kíváncsi hogy hogyan kell sorba rakni a módokat sor rendben mi az első természet állatok ember fegyverzet ilyenre vagyok kiváncsi.
  • Madi92
    Akkor nem értem a problémát .
  • sznek1975
    az már meg van
  • Madi92
    Benne van az is. Boss nevű programot keresd meg.
  • sznek1975
    köszönöm de engem az a része érdekel hogy hogyan lehet vagy ajánlott sorba rakni a módokat úgy hogy normálisan működjenek is. ha volna erről valami magyar írás vagy ha az nincs akkor videó hogy mit és hogyan kéne csinálnom-
  • Madi92
    Parancsolj.
    Alapok
  • sznek1975
    bővebben léci ha lehetséges kérlek.
  • Fpocok
    Nexus Mod Manager. Azután csak egy kattintás és letölti a modokat és kategorizálja. Ott lehet be ki kapcsolni.
  • sznek1975
    hogy érdemes módokat telpíteni? kategoria szerint hogy sorba lehessen rakni? csak kérdés hogy hogyan lehetséges ez ?
  • pecaboy
    Én se használok túl sok modot, mert pl. a kiegészítők küldetéseit még sosem csináltam meg, pedig a játékba beletoltam már (főként régebben) jónéhány hetet. Van viszont néhány mod, ami nem tartalmaz forradalmi módosításokat és újdonságokat, viszont hozzáad ezt-azt a játékhoz - kis realizmust, poént, jobb játszhatóságot stb.

A kiegészítőkön, a hivatalos és nem hivatalos patcheken és a HighRes textúrákon kívül én a következő modokat használom (konfig: erős videokártya, kissé kevés ram, pocsék proci):

SkyUI - szinte kötelező
    Frostfall - egy ideig kedveltem, de nagyon lassítja a játékmenetet a sok vacogás meg kényszeralvás, úgyhogy kikapcsoltam
    Realistic Needs & Diseases - szerintem poénos és realisztikus is egyben, nem lassítja nagyon a játékmenetet, bár én lecsökkentettem a kaja-pia-alvás gyakoriságát egy-egy ponttal, mégiscsak hős vagyok vagy mifene, ne verjen már le a lábamról hat óra kalandozgatás :) A betegségek is sokkal durvábbak, különböző fázisaik vannak.
    RND Animal Loot - jóval drágább állatbőrök meg egyéb hasonló trófeák, jobban megéri vadászni. Kicsit túlzónak érzem, a játék elején megkönnyíti a dolgokat, de még belefér, szóval egyelőre marad.
    Convenient Horses - ha szeretsz lovagolni, szinte muszáj :)
    Sounds of Skyrim, 3 db mod - kis audiohangulat-emelő mod, különböző háttérzajok különböző környezetekben
    Detailed Mine Markers - egyszerű kis mod, a térképen kiírja a bányák neve mellé zárójelben a bányászható ércek típusát (pl. vas)
    Dovahkiin Relaxes Too - poén mod, tisztán vizuális jellegű, két csata között mindenféle dolgokat tudsz a karaktereddel csinálni, pl. heverészés, olvasgatás, gereblyézés, falnak dőlés stb. :)
    EFF - followerek irányítását, kezelését javító mod, sok beállítási lehetőséggel, elég egyszerű használattal, és persze gyakorlatilag akármennyi követőd lehet, egy egész hadsereg is, ha bírja a géped :) Én a házamba gyűjtöm a követőimet, már vagy harmincan tanyáznak odabent :D
    Helmet Toggle - eltünteti a sisakod, de csak vizuálisan, az értékei megmaradnak. H gombbal ki-bekapcsolható. Hasznos, ha a karaktered pofiját szeretnéd látni a sisak helyett :)

Ezek mellett még bemásoltam egy-két dolgot a játék könyvtárába, pl. glowing ore veins - sokkal jobban észrevehető érctelérek, belt fastened quivers - övre (és nem a hátra) erősített tegezek, Quality World Map - jobb minőségű és minden utat is kijelző térkép, meg persze a floating health bar, név és hp-szám kijelzése nélkül, hogy ne terhelje a procit.

Hát, nagyjából ennyi. Ezek így együtt egy gyengébb konfigon is szépen elfutnak, pl. az én gépemen :) Nem tartalmaznak új fegyvereket, páncélokat, ellenfeleket, küldiket stb., szóval "újoncbarát" összeállítás :)
  • Morlan
    Én magamnak állítottam fel "szabályokat", és nagyon élvezem. Eszem, iszom, alszom... szóval beleélem magam.
    Biztos jók a modok is erre, de én félek, hogy bezavar a mentésembe, ha később mégis leszedem.
  • molnibalage83
  • Terawatt
    Jók voltak a megérzéseid, kontrollerrel tolja. Videó leírásában írja, hogy x360on lett felvéve.
  • Aborg
    Latod, alapbol is annyi tartalom van a gameba hogy nem gyozod "mindig bele botlottam valami szörnybe,területbe ami érdekelt" Talaltam egy videot. Amit nem ertek: ezen a videon a kamera olyan szepen "uszik", lazan mozog. Mi lehet az oka? Talan gamepaddal iranyitja? Nekem egerrel nem igy mozog, nincs gyorsulasom, ha elindulok, rogton teljes sebesseggel megyek. Atmenet nincs. Tudom hogy van seta/kocogas/sprint, de allo helyzetbol nem gyosulok, rogton atvalt "menetbe".

Es ha figyelmesen nezed a filmet, kb a 30 es 50 mp kozott, mintha eloremenet kozben meg a fejet is forgatna oldalra. A kiadasi datuma alapjan nem hiszem hogy MODolt video lenne.
  • Terawatt
    Szerintem a megfagyós mod például mindegy, mert szépen bele épül, viszont egy requiem egy elég hc roleplay mod, ami régimotorosoknak is tartogat meglepetéseket, főleg a harcok miatt.Nincsenek kőbe vésve általában ezek a modok, mert lehet rajtuk finomhangolni. Például a requiemnél nincs alapértelemzetten fast travel, mindent gyalog vagy lóval kell megtenni, ami pár óráig még szórakoztató volt nekem, de sok idő volt megcsinálni egy küldetést, hogy mindig bele botlottam valami szörnybe,területbe ami érdekelt.

Van egy külön menü a játékban ahol a modokat lehet állítgani, szóval nem igényel nagy erőveszítést
  • Aborg
    Koszi, szoval igy. Az eredetinel maradok, a jatekmeneten nem nagyon akarok valtoztatni. Vannak ezek a modok ahol enni kell meg megfazhatok stb, gondolom ezek mar azoknak valok akik vegigjatszottak az eredeti jatekot. Az egyedi pancelok meg az egyedi kincsek modokon elgondolkoztam, de vegul azokat is kihangyom. Gondolom a jatek nehezsegi szintje alapbol optimalisan be lehet allitva es ha belerakok egy csomo plusz kincset akkor az mar kicsit csalas.

Utoljára szerkesztette: Aborg, 2015.04.10. 08:25:23
  • Terawatt
    Veled együtt szinteződnek, ami egy ideig működik, majd túl tápos leszel szerintem (közép-vég fele), de van olyan mod, lásd Requiem, ami ezt eltörli és az ellenfelek fix szintűek lesznek (többek között).
  • Aborg
    Ezek a "lebego kijelzok" eszembe juttattak valamit: mikor a Borderlands cimu lovoldet jatszottam, az ellenfelekre celozva szinten megjelent egy ilyen eletcsik a fejuk folott, es ott meg a level-szintjuket is kiirta, igy meggondolhattam hogy megtamadjak e egy nalam magasabb szintu ellenseget. A Skyrim ezt hogy oldja meg? Lehet tudni hogy milyen az ellenseg level-szintje? Vagy ok is velem egyutt erosodnek majd?
  • genndy
    Ha csak úgy megtámad akkor nem kapcsolódik küldihez (maximum éppen lemaradtál róla ahogy Alduin föléleszti), de általában nevesek a főküldiben jönnek.
    Ha nem zavar a spoiler akkor uespwiki-n a lista.

@Fpocok: ismert bug, nekem Whiterunba meg az Akadémiára is spawnolt be csontvázat. Unoff. patch tudtommal javítja.
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.04.06. 20:27:56
  • Wreck86
    :D
    Ez jó!

kérdés: azok a sárkányok, akiknek neve is van, azok tartoznak valami küldihez, vagy csak az átlagosnál erősebbek ?
  • Fpocok
    Ilyen veletek is gyakran megtörténik? Épp változóban voltam vámpírrá, aztán azt hittem, hogy az a kezem. De nem az volt :D

• pecaboy
    Lehet állítgatni a hud_extension_config.txt fájlban. Nekem tetszik! :)
  • Terawatt
    MMO style. Szerintem a felirat qva ronda ahogy oda van varázsolva. :)