TES
  • pecaboy
    Ha nem használsz valamilyen karakterfejlődést befolyásoló modot, akkor csak úgy léphetsz szintet, ha fejleszted a skilljeidet (azaz nem kapsz semmi xp-t önmagában azért, mert megöltél egy ellenfelet vagy megcsináltál egy küldetést). 100-on felül viszont egyik skillben sem tudsz fejlődni.

- Ha nincsenek meg a hivatalos kiegészítők, csak annyit tehetsz, hogy minden skillt felnyomsz százra, ezzel eléred a játékbeli maximális szintedet. Ha rosszul osztottad szét a perkeket, megszívtad :P Szinte minden skillt elég gyorsan lehet bizonyos trükkökkel célirányosan fejlesztgetni (azaz "power levelezni"). Itt egy link erre vonatkozóan (görgess le a táblázathoz és válaszd ki a fejlesztendő skillt, ott írnak tippeket): http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Leveling .
    Elöljáróban csak annyit írnék, hogy pl. egy adott fegyverre vonatkozó skill (pl. tőrnél one-handed) fejlődésének gyorsaságánál nem számít sem semmilyen, a fegyver által biztosított extra sebzés (pl. tűzsebzés, vagy a köszörülésből eredő plusz sebzés), sem a skill által adott bónuszok, CSAK A FEGYVER ALAP SEBZÉSE ADOTT IDŐ ALATT (alap damage per time). Magyarán a minél gyorsabb fejlődéshez találd meg a legnagyobb ALAPSEBZÉSŰ ÉS ÜTÉSGYORSASÁGÚ fegyvert, ne köszörüld és ne tegyél rá sebzést növelő enchantot, ne használj power attackot, viszont használhatsz támadásgyorsítást (pl. elemental fury, ami egy kiáltás). Kétkezeseknél pl. a Wuuthrad az egyik legjobb ilyen téren.

- Ha fent vannak a hivatalos kiegészítők, nem muszáj minden skilledet százra húzni, több lehetőséged van az igazi szerepjátékra. Viszont ennek is megvan a maga ára. Ha egy skillben elérted a 100-at, Legendaryvá teheted. Ezzel a skill lezuhan 15-re, a perkek is eltűnnek róla, viszont megtartod a karid szintjét és a leszedett perkeket újra szétoszthatod. Ezzel a módszerrel így megteheted, hogy csak 3-4-5 skillt használsz igazán a játékban, és mégis folyamatosan fejlődsz. A hátulütője nyilvánvaló: az addig százon lévő, esetleg perkeket is tartalmazó skilled lemegy minimumra és a perkek is eltűnnek róla, szóval a karaktered újra igazi amatőr lesz benne.
    *Ha szerepet akarsz játszani, szerintem egy, max 2 olyan skillen alkalmazd a legendaryt, amivel még nem gyengülsz le nagyon, de mégis gyakran használod. Pl. egykezes-pajzsos harcosnál a pajzshasználat lehet ilyen. Vagy ha már amúgy is nagyon erős páncélszetted van, akkor a light vagy heavy armor. Esetleg pajzs és armor egyszerre.
    *Ha egyszerűen csak minél erősebb félistent akarsz összehozni, akkor meg minden skill szintjét felnyomod százra power levelinggel, és/vagy egy-két skillt power levelezel alkalmanként. Az előző karim is ilyen félisten típus volt :) Rendszeresen gyűjtögettem meg termesztettem olyan alkímiai hozzávalókat, amikkel baromi drága potikat lehet csinálni, aztán ha elég sok összegyűlt, legendaryztam az alkímiát, a guardian stone-oknál kiválasztottam a tolvajt, pihentem egy jót, felvettem az aetherial crown-t (lover's stone bónusz), ez így összesen olyan +45% bónusz alkímia skill fejlődéséhez, felvettem az alkímiára enchantolt cuccaimat, aztán csináltam pár potit pár perc alatt és megint 100 lett az alkímia, csak közben léptem 1-2 szintet is :) A perkeket meg visszatettem rá, az egy-két fölöst pedig felhasználtam más skillre.
    Utána küldizés, gyűjtögetés, repeat and enjoy :)
    Valami 120. szint környékén van most ez a karim.