30713
TES
-
pecaboy #27837 A vagdalózásból végső soron annyi előnyöd is lesz, hogy az egykezes mellett a light armor is fog nőni. Ha gyorsan akarsz fejlődni, alap egykezes fegyver(eke)t használj (pontosabban ne legyen rajta sebzés enchant meg köszörű). Ilyen szempontból egy gyors egykezes, alap sebzésű bal kézbe (pl. a legjobb alapanyagból készült alap tőr) és a legnagyobb alapsebzésű egykezes jobb kézbe, támadás bal+jobbal egyszerre (nem hosszú, power attack, csak rövid, azaz gyorsan az egér két gombja egyszerre lenyomva) a legjobb xp szempontból. Ugyanis ilyenkor a balkezes fegyver adja a tempót.
Alkímiával elég egyszerű szintet lépni. Az alapelv az, hogy minél drágább poti, annál nagyobb fejlődés (és persze $ az eladással - speech perkek nélkül is eladhatod őket alkimistának meg vegyesboltosnak is). Érdemes az elején arra a perkre gyúrni, hogy mind a négy hatást felismerd az alapanyag bezabálásával. Utána mindből megeszel egyet-egyet, csinálsz teljesen értelmetlen italokat minél több effekttel és így minél nagyobb értékkel, és jön a skill+pénz.
Lockpickinget én 100-at elérve simán legendaryzném - nincs olyan perkje, ami igazán fontos lenne. Ha jól sejtem, neked is van mostanra párszáz lockpicked, szóval az eltörésük nem veszélyes :) Ládákat-ketreceket meg úgyis lehet nyitni mindenfelé, szóval így növekedni fog powertrain nélkül is.
Light armorra mindenképp kéne gyúrnod - engedd meg, hogy a nem annyira veszélyes ellenfelek néha beléd üssenek, ennyi. Ha tudod valahogy gyógyítani magad (márpedig ezek szerint van pár potid :) ), az óriásoknál nagyon szépen lehet ebben fejlődni. Lassúak, de egész nagyot csapnak. -
#27836 Igazabol:
speech 45
Lockpicking 92
Light armor: 4x
alkimia: 3x
High Hrothgarban nem akarok power trainelni sneaket es archerit, unalmas.
Inkabb fogok egy kardot es elkezdek vagdalozni. Az oriasok sem tudnak leverni 4-5 utesbol, es eleg jo a health regenem.
Potit talan 1x ittam meg az elejefele, semmi poti nem kell, tele a ladam a berhazban whiterunban.
Meg talan a stealthbol a 100-as perket fogom megvenni, ami gugolasnal megzavarja az ellenfelek tamadasat, egyebkent... az sem kell.
megprobalok majd a spellekre ragyurni de egy pontot sem tetem a magickara, ugyhogy eleg nehez lesz :)
mondjuk a meele sem lesz egyszerubb, mert a stamina sem kapott 1 pontot sem :) mind ment az eletre.
Nincs ra mod hogy ujraosszam a magicka/stamina/health pontokat?
-
pecaboy #27835 Az teljesen normális, hogy hullanak az NPC-k a vámpír- és sárkánytámadások miatt, ez van :P Bár asszem erre is van mod, ami halhatatlanná teszi az NPC-ket, meg támadás helyett a legközelebbi ivóba menekülnek, ilyesmi. Korábban volt róla szó.
A plusz skillt biztosító enchantok lassítják az adott skill fejlődését, persze nálad már 100-as mindkettő.
Nem muszáj olyan skillt gyúrnod, amit nem szeretnél. Íjász/tolvajnál próbáld, akár játék közben, 100-ra fejleszteni a többi kapcsolódó skilledet. Pl. könnyű páncél, zsebmetszés, zárnyitás, alkímia, beszédkészség (speech). Mondjuk ezek közül a zsebmetszést szinte csak visszatöltögetéssel lehet fejleszteni (90%-nál sosem lesz jobb az esély lopásra; bár van egy-két trükkös eset/helyzet, amikor nem lesz semmi hátrányod a lebukásból), a lockpicket meg elég nehéz, az alkímia és a könnyű páncél viszont nem problémás, ráadásul alkímiával jó sok pénzt is össze lehet harácsolni és az harc közben sem kell. Ezeknek a potiknak az eladásával meg a speech értéket tudod fejleszteni. Egyszerre mindig egy dolgot érdemes eladni, még ha tíz is van nálad, mert azzal gyorsabban fejlődik a speech.
Ha elég ellenállónak érzed a karakteredet az erős páncél miatt (vagy pl. a lopakodás miatt amúgy is kevésszer ütnek meg), akkor akár a könnyűpáncél skillt is legendaryzhatod. Csak ne felejtsd el, hogy ilyenkor lekerülnek róla a perkek is.
Az archeryt egyelőre csak akkor legendaryzd, ha utána bevállalod, hogy power trainnel felnyomod legalább olyan 50-60-ra. Aztán kalandozz, amíg 100 nem lesz megint.
A sneaking-et és az archeryt amúgy High Hrothgarban elég jól lehet egyszerre powertrainelni 15-ről is.
Persze te döntesz :) -
pecaboy #27834 OK, bocsi, azt hittem, hogy a DB/HF/DG hármas valamelyike adta :) -
#27833 Pecaboy: Koszi a kimerito leirast, tehat a skilleimet kell hasznalnom.
Jelenleg Khajit archer/rouge vagyok, 100as sneak es 100as archery-vel.
Felszereles: full glass armor 40-40% archery es sneak enchantokkal.
Ebony bow fiery soul trap enchantal es ebony arrow-okat hasznalok, a Dragonbone bow-ra gyurok 100-as smithingel, csak az nehezen akar osszejonni... van vagy 50K aranyam, meg 97-es a smithing.
De ha a skillek fejlodesevel lehet csak szintet lepni akkor ragyurok a conjutration/destruction es one hand skillekre, aztan meglatjuk.
Egyebkent megvan a Skyrim Legendary Edition, es csak par modot hasznalok, ami ilyen environment overhaul. Jatekmenetet nem valtoztatja egyik sem. Mondjuk a run for your life mod nemigazan akar mukodni, Riverwoodban a kovacs sarkanyt akar olni, es altalaban nem sikerul neki :) A kovacsleanyzo is beszall a dragon/vampire attackokba whiterunban. A boltos tarsa bele is halt...
-
#27832 Annyi kiegészítést tennék, hogy a skillek Legendaryzása nem kötődik semelyik DLC-hez, simán az utolsó peccsel került a játékba.
Amiket írsz módszerek azok valóban jók fejlődni (meg ha úgy adódik powertrainingelni is). -
#27831 No meg tegnaptól...
(de a mondatot nagy betűvel kezdte, annyi legalább stimmelt)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.03.18. 19:11:38 -
#27830 Mától B2P az eso, NEM ingyenes. -
#27829 Mától ingyenes a the elder scrolls online -
pecaboy #27828 Nemrég kezdtem új játékot khajit mágussal, fast travelt használom a lenti okok miatt, de nem fogok se saját enchantolt cuccokat, se páncélt használni. Így robe-os mágussal nyomulok - nem egyszerű, de korántsem lehetetlen. Viszont hiába igyekeztem kiegyensúlyozottan használni a varázslatokat, a destructionom már 50-60 közötti volt, míg a restoration és alteration csak 30-35, úgyhogy powereztem kicsit az utóbbi kettőt, hogy kb. egyensúlyban legyenek. Nyilván a dungeonok zárait is megpróbálom kinyitni, hiába mágus - miért hagynék ott egy ládát, meg aztán mégiscsak khajit :) Lopni továbbra sem lopok, úgy túl egyszerű. Szóval alapvetően szerepjátszom, de azért egy-két dolgot megengedek magamnak. -
Alexzel #27827 Én a Morrowind-hez hasonló Mark/Recall-lal akartam 'lecserélni' a fast travelt. Jelenleg a Simple Teleport Magic-et használom, de igazából ennek egy kicsit módosított verziójának jobban örülnék. Szerintem úgy lenne az igazi, ha nem nyomban 10 helyet lehetne megjegyezni, hanem az Alteration szintjétől függne a memorizálható helyek száma.
-
pecaboy #27826 Ha nem használsz valamilyen karakterfejlődést befolyásoló modot, akkor csak úgy léphetsz szintet, ha fejleszted a skilljeidet (azaz nem kapsz semmi xp-t önmagában azért, mert megöltél egy ellenfelet vagy megcsináltál egy küldetést). 100-on felül viszont egyik skillben sem tudsz fejlődni.
- Ha nincsenek meg a hivatalos kiegészítők, csak annyit tehetsz, hogy minden skillt felnyomsz százra, ezzel eléred a játékbeli maximális szintedet. Ha rosszul osztottad szét a perkeket, megszívtad :P Szinte minden skillt elég gyorsan lehet bizonyos trükkökkel célirányosan fejlesztgetni (azaz "power levelezni"). Itt egy link erre vonatkozóan (görgess le a táblázathoz és válaszd ki a fejlesztendő skillt, ott írnak tippeket): http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Leveling .
Elöljáróban csak annyit írnék, hogy pl. egy adott fegyverre vonatkozó skill (pl. tőrnél one-handed) fejlődésének gyorsaságánál nem számít sem semmilyen, a fegyver által biztosított extra sebzés (pl. tűzsebzés, vagy a köszörülésből eredő plusz sebzés), sem a skill által adott bónuszok, CSAK A FEGYVER ALAP SEBZÉSE ADOTT IDŐ ALATT (alap damage per time). Magyarán a minél gyorsabb fejlődéshez találd meg a legnagyobb ALAPSEBZÉSŰ ÉS ÜTÉSGYORSASÁGÚ fegyvert, ne köszörüld és ne tegyél rá sebzést növelő enchantot, ne használj power attackot, viszont használhatsz támadásgyorsítást (pl. elemental fury, ami egy kiáltás). Kétkezeseknél pl. a Wuuthrad az egyik legjobb ilyen téren.
- Ha fent vannak a hivatalos kiegészítők, nem muszáj minden skilledet százra húzni, több lehetőséged van az igazi szerepjátékra. Viszont ennek is megvan a maga ára. Ha egy skillben elérted a 100-at, Legendaryvá teheted. Ezzel a skill lezuhan 15-re, a perkek is eltűnnek róla, viszont megtartod a karid szintjét és a leszedett perkeket újra szétoszthatod. Ezzel a módszerrel így megteheted, hogy csak 3-4-5 skillt használsz igazán a játékban, és mégis folyamatosan fejlődsz. A hátulütője nyilvánvaló: az addig százon lévő, esetleg perkeket is tartalmazó skilled lemegy minimumra és a perkek is eltűnnek róla, szóval a karaktered újra igazi amatőr lesz benne.
*Ha szerepet akarsz játszani, szerintem egy, max 2 olyan skillen alkalmazd a legendaryt, amivel még nem gyengülsz le nagyon, de mégis gyakran használod. Pl. egykezes-pajzsos harcosnál a pajzshasználat lehet ilyen. Vagy ha már amúgy is nagyon erős páncélszetted van, akkor a light vagy heavy armor. Esetleg pajzs és armor egyszerre.
*Ha egyszerűen csak minél erősebb félistent akarsz összehozni, akkor meg minden skill szintjét felnyomod százra power levelinggel, és/vagy egy-két skillt power levelezel alkalmanként. Az előző karim is ilyen félisten típus volt :) Rendszeresen gyűjtögettem meg termesztettem olyan alkímiai hozzávalókat, amikkel baromi drága potikat lehet csinálni, aztán ha elég sok összegyűlt, legendaryztam az alkímiát, a guardian stone-oknál kiválasztottam a tolvajt, pihentem egy jót, felvettem az aetherial crown-t (lover's stone bónusz), ez így összesen olyan +45% bónusz alkímia skill fejlődéséhez, felvettem az alkímiára enchantolt cuccaimat, aztán csináltam pár potit pár perc alatt és megint 100 lett az alkímia, csak közben léptem 1-2 szintet is :) A perkeket meg visszatettem rá, az egy-két fölöst pedig felhasználtam más skillre.
Utána küldizés, gyűjtögetés, repeat and enjoy :)
Valami 120. szint környékén van most ez a karim. -
pecaboy #27824 Én is használom a fast travelt, elsősorban azért, mert rengeteg a küldi a játékban, és "folyamatában" akarom megoldani őket. Ha sokat bolyongsz a világban, előbb-utóbb kismillió befejezetlen küldetésed lesz, és amikor véletlenül vagy szándékosan elérsz valamelyiknek a következő állomásához, már nem is emlékszel, hogy addig mi történt az adott küldetés folyamán. Szerintem ez is egy fontos szempont.
Arról meg nem is beszélve, hogy nincs mindenkinek minden nap tíz órája a csatangoláshoz :) Ha felrakod a betegséges-evős-ivós-alvós modot meg a megfagyóst, akkor meg még sokkal több időt igényel. (Én speciel a fagyósat nem használom, a másikat igen.) -
#27823 Azzal is fejődsz míg lenyilazod azt az 1-2 farkast, hardcore szerepjátékot csak teljes átéléssel, és a feleslegesen zavaró külvilág, teljes kizárásával érdemes játszani. -
vemyke #27822 Amúgy nem értem ezt a dolgot. Miért olyan gáz, ha valaki használja a gyorsutazást? Én pl már kaptam meg ezért olyan beszólást, hogy "akkor te nem vagy igazi szerepjátékos mert fasttravelt használsz". Oké persze eleinte elbóklászik az ember órákon át, de mikor hatodszor kéne megtennem a Sodrásd-Fehérvágta útvonalat Tolvajok céhe küldiben, az mégis miféle izgalmakat tartogathat az 1-2 farkas, meg 1 bérgyilkos támadásán kívül? :D Szép a környezet meg minden, de annyira azért nem, hogy 100x lássam ugyanazt a fát és még akkor is élvezzem a dolgot. -
#27821 Gyenge vagyok, vissza raktam a fast travelt amíg nem lesz lovam. :D -
#27820 Tegyél föl modokat (ami nehezít, pl requiem), illetve van vmi community uncapper nevű cucc, azzal lehet 100 fölé vinni a skilleket. -
#27819 Sracok lvl 50 utan hogy lehet normalisan level upolni? 1 ev mire lepek egy szintet, hiaba csinalgatok questeket.
Hol lehet tapolni a szinteket legjobban?
Elder dragon is 2 nyilvesszo es hullik az egbol... -
#27818 Nagyon hangulatos. Ráadásul kompatibilis a páncél/fegyver modokkal, hogyha azok az alapjátékhoz vannak balanceolva. Amit sajnálok, hogy egyelőre a kis szintű conjuration nem tart sokáig, de ha felélesztek mást az sokkal jobb és később elvileg tán túl erős is. (mamutot feltámasztani pl :D)
Alapból nincs fast travel, ami elsőre elég keménynek tűnik, de ha úgy fogod fel, hogy tényleg abban a világban vagy és kalandozol, akkor egyből nagyszerű érzés lesz. Szerezni kell egy lovat és hamar oda lehet érni mindenhova ~. Nagyobb távolságra pedig még mindig ott van a lovaskocsi, aki elvisz téged és sokkal jobban emészthető a gondolat, hogy instant ott vagy.
Íjászok nagyon kemények, főleg papír páncélban, de ezt úgy kompenzálták, hogy kevésbé pontosak. Kedvencem az, hogy mindennek megvan a gyengéje. Pl a draugr-ok érzékenyek a tűzre és az ezüst nyílvesszőre, de viszont a hagyományos nyílvesszők nem érnek kb semmit, mert nincs olyan szerv bennük ami kritikusan érintheti őket, hogyha átütöd. -
Vincentcloud #27817 Leírásod alapján érdekesnek hangzik -
#27816 (Képeket spoilerbe raktam.)
Felraktam az alternatív kezdés modot, ami már nagyon kellett, mert már rohadtul untam Sokadjára az eredetit. Nem sok értelme volt annak, hogy ott szuper nagy szintűekre csinálták a modnál, miközben a felszerelés meg elég jó kezdésnél. Na mind egy.
Whiterunba kezdtem egy bányászként, aki összekapart egy háznyira valót, de felszerelés szinte semmi nincs. Bányás póló és gatya, vadász íj 50 vesszővel, valamint a ládám tetején volt két közelharci fegyver is.
Fogalmazzunk úgy, hogy mágusként ez egy erős kezdés, de nem adtam fel hiába haltam meg egy jó párszor.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kezdésnek barangoltam a város körül, ami odáig fajult, hogy egy bandita táborból kijöttek rám hárman, menekülőre fogtam a dolgot, de szembe találtam magam két farkassal. Itt már a karakterem szíve a torkában dobogott, elkerült egy harapást majd a farkas jobbja mellett elrohant, azért, hogy 5 lépés után egy medve egye meg. (RIP)
Vissza töltve már tudtam merre kell futni, vissza sunnyogtam, erre egy mamut lezúzta a banditkat a tanyájuknál. Oda mentem, kipakoltam őket és levertem még egy másikat is. A hosszú nap után nyugovóra tértem és reggel azzal az elhatározással ébredtem, hogy elmegyek Winterholdba kitanulni a mágia művészetét. Össze is szedtem megmaradt pénzem, hogy lovaskocsin elutazzak északra.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Beavatási szertartás és az első komolyabb lecke után páran elmentünk egy sír felfedezésére, amiről kiderült, hogy valami titokzatosat rejt. Több élőhalottal is meggyűlt a bajunk, de végül mindenki egy darabban megúszta.
//Kétszer is a frászt hozták rám. Egyszer effektíven le fus ro da-zott az egyik miközben futottam előle, fellökött, majd amikor feltápászkodott a karakterem és megfordultam jött is a fejsze felém ami szépen fel is szeletelt. Másik jelenetnél meg fogócskáztam az egyikkel amikor spell trap-re léptem gyönyörű effekt és hang kíséretében felrobbantam. Nagyon izgalmas így a játék, főleg, hogy ezek az ellenfelek ráadásul nagyon nem az én szintemen vannak, viszont ügyességgel leverhetőek.
Volt amikor zajt csaptam, hogy a még nem aktivált csapdára húzzam rá őket, ezzel egyből megfeleztem a létszámukat. Egy kis ügyesség csodára képes. Dark souls feelingem van TES köntösben. :)
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.03.17. 10:32:40 -
#27815 Koszonom a tippeket! Meg valami: valahol ezt olvastam: "Nagyon szép, csak kár, hogy az 1.9-es patch tönkretette az arc animációkat". Ebben van valami igazsag? -
#27814 Első pár szinten ja, nehezebb. Kezdj farkasokkal, meg egyéb punci ellenfelekkel. Amúgy ha nem adod föl az elején (gyk nem vagy núb :D), akkor messze a legjobb overhaul az összes közül. -
#27813 Srácok requiem modnál csak a tutorial ilyen irreális? Felraktam és npcnek kell ölnie, míg én sírok a sarokban, hogy ne öljenek meg. :D -
vemyke #27812 Hát nem semmi. Nagyon kedves dolog így megemlékezni vkiről. Emlékszem anno metin2-ben egy a céh tagja halt meg. Több tucat játékos (komolyabb tömeg) gyűlt össze és emlékeztek meg róla. Csak úgy, mint a tera onlineban is volt "szerencsém" részt venni egy ilyenen. A játékos társadalom fantasztikus emberekből áll. Még ha sok a vérpisti akkor is. Bocs az offért -
#27811 Ez nagyon szep, meghato.
Nekem viszont ujra lennenek kerdeseim:
1: mit lehet csinalni azokkal a questekkel, amik megfagytak, nem teljesultek, es ottvannak a listaban. Pl azt hogy a Sky heaven temple tetejere egy followert kell vinni nemtomkinek, hogy csatlakozzon. En vittem egyet csatlakozott is, de a quest meg mindig aktiv. Vagy mondjuk elobb talaltam meg egy manus csaladjat holtan, mint beszeltem volna vele, igy nem all rendelkezesre a dialogus, hogy keressem meg oket, viszont a quest ottvan hogy szoljak neki hogy the end van.
2: Hany szintig lehet a karaktert fejleszteni? Most tartok 47-en, de iszonyat lassan megy mar a fejlodes. Hogy lehet tobb xp-t szerezni? Menjek be egy varosba es meszaroljam le az orseget? Markhat mar megvolt :)
3: Nincs valami terkep minimap mod? Nem talalok, pedig jo lenne valami local map is nemcsak a nagyterkepen hanem valami OSD jelleggel. -
SaGa #27810 Ezt is meg lehet csinálni a Skyrimben. -
SaGa #27809 Ennek a játéknak nincs "végigjátszása". Pont az a lényege, hogy ugyan van egy nem igazán kidolgozott "történeti szála", de ez egy olyan világ, amiben gyakorlatilag ki-ki azt csinál,amit akar. Ha úgy tartja kedve, az egész sztorit hagyja a fenébe, úgyse sokat ér és foglalkozik az itt-ott felszedett mellékküldetésekkel, saját célokat tűz ki maga elé (pl azt. hogy felépít és berendez egy kisebb birtokot, ahová felfogad embereket, örökbefogad gyerekeket, stb. És annak szenteli a játékot, hogy az ehhez szükséges anyagiakat előteremti, ismerkedik a világ történelmével, megtanul egy-két mesterséget, stb...
Pár napig ismerkedj vele, tanulgasd az alapjátékot, kitapasztalod, hogy mi hiányzik belőle és összeszeded azokat a modokat, amik ezeket pótolják és összerakod a saját Skyrimedet. -
#27808 Érdemes, mert akkor ahogy szerzed a nyersanyagokat úgy építheted a házadat. Viszont baromi drága móka egy házat is fölépíteni, úgyhogy könnyen lehet hogy csak jónéhány órai játék (tucat órákra gondolj) után lesz rá pénzed/nyersanyagod. Én pl. utólag raktam föl, de rákészülve folyamatosan gyűjtögettem a házra az anyagokat (ércek, öntecsek, szőrmék, alkímiai hozzávalók, pénz, pénz, pénz. Iron ingotból pl. elképesztően sok kell). Kezdésnek biztos hogy a legolcsóbb megvehető házzal jársz, de rakd föl nyugodtan, hátrányod nem lesz belőle.
ENB-ket nézd meg, Nexuson van egy rakat. RealVision elég népszerű, és ha mégis akarsz textúracserélni akkor rengeteg ajánlás is van az oldalán. De van hozzá SweetFX is, az kevésbé gépzabáló, mert csak filterezik, az ENB meg totálisan saját rendert használ.
@sznek1975: ha vetted volna a fáradságot rákeresi gugliban már tudnád. Kicsit több önállóságot, mert így nehéz lesz modolni. Modrendező, olyan mint a BOSS volt, csak azt már nem frissítik, ezt meg igen. Online adatbázisból dolgozik, sorrendbe tudja rakni a modokat az előfeltételeik meg kapcsolódásaik alapján.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.03.15. 10:37:54 -
#27807 Udv! Meg nem jatszottam a jatekot, most szeretnem elkezdeni. Az erdekelne hogy az alapverziora erdemes e ratenni a Hearthfire kiegeszitot? Ez ugye sajat hazat adna a jatekhoz. Vagy ezt majd csak a vegigjatszas utan rakjam bele?
Esetleg valami MODot tudtok ajanlani ami nem valtoztat a jatekmeneten? Valami grafikai tuningra gondolok, de csak valami egyszerure, filterezes vagy hasonlo. Szoval nem texturacsere stb.
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2015.03.15. 10:24:43 -
#27806 http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Whispers_in_the_Dark, Bugs -
vemyke #27805 Na ismét bajban vagyok.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Csatlakoztam a sötét testvériséghez. Megkaptam a küldetést, amikor Cicero-t ki kellene hallgatnom az Éj-anya koporsójából. Csak az a baj, hogy mikor bezárkózom, akkor megakad a dolog. Gubbasztok a sötétben, hallom, hogy jön Cicero, vihog egy sort, de aztán semmi sem történik.
Valaki tudna rá vmi megoldást? Egy magamfajta tolvaj bűnöző karakternek elég fontos lenne ez a küldetéssor is... -
sznek1975 #27804 ez a említett program miben segít? -
#27803 Nem tudunk, mert nincs, millió mod van. Erre való a LOOT. -
sznek1975 #27802 sziasztok tudtok kompatibilis mód listát? itt hiába írom be konkrétan nem jeleníti meg se másképp -
pecaboy #27801 Igen, az unofficial skyrim patchcsel már nem lehet kísérőktől visszakérni a pénzt. -
vemyke #27800 Már tudom hogyan működik. De amikor kérdeztem, akkor szintlépés után is 5/5 volt. Valamiért beragadhatott. De már jól működik, igaz pénzem nincs. Faendaltól meg már nem lehet visszavenni a pénzt. Ezt valamikor javították. Legalábbis morrohunon ezt írta vki és nem is adja be nála a pénzt, mikor tárgyat cserélek vele. Tapasztalat, ugyanis gondolom már sejthető volt, h sunyi tolvajszarka íjászt viszek :) részemről ez tényleg igazi szerep. A való életben soha nem mernék lopni egy kockacukrot sem.
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2015.03.13. 22:18:20 -
#27799 Szintenként 5 skill-növelést vehetsz igénybe oktatóktól - mindegy, hogy kitől-mit tanultál, ha 5 fizetett skilled van, legközelebb majd csak akkor tanít ismét valaki, ha szintet léptél...
Íjászoknak kezdetkor ez nagyon erős segítség lehet, mert akkor 5 skill-fejlődés már szintlépést jelent, Faenadal pedig ingyér is tanít(hat) íjászatot, így 10-11-es szintre a mesterlövészed már 50-es skillel indulhat kalandozni, ki sem kellett menned Riverwoodból...
Később egyre több skill fejlesztés után lép szintet a karaktered, 40-es szint fölött már 30 skill fejlődés szükséges a szintlépéshez -ilyenkor is hasznos a trénerektől megvásárolt tudás, de hozzá 25-öt saját fejlesztésből kell hozzá tenned a szintlépéshez. -
Morlan #27798 Áldom a neved, és a tanácsaidat, de válaszolhattál volna hamarabb is! Na ez vicc volt, tényleg köszi a segítségeket, és jó is, hogy nem válaszoltál rögtön - bizonyos értelemben segített az újra telepítés. Igaz, ez is az én oda nem figyelésemnek köszönhető - a magyarítás által feltelepített unoff.skyrim patch ugyanis egy régebbi verzió számú volt, és ezért nem tudtam betenni a többi unoff patch elé. Amikor újra raktam a játékot, és újra leszedtem a modokat hozzá, jutott eszembe ez a dolog, leszedtem a magyarítás általit, és feltettem egy frisset. Igaz, még Helgenből sem értem ki, de sok minden visszaváltozott angollá - könyvek, párbeszéd mondatok, tárgyak.
Most már teljesen rendben van a betöltési sorrend, úgy ahogy mondtad!
A kézi gyalu meg meg volt, öröm volt ( miután addig állítgattam mindent, hogy már a mentett állást sem töltötte be )...
-
vemyke #27797 Szóval valószínűleg valami bug volt, ugyanis szintlépés után sem ment. Viszont mikor ma beléptem már rögtön engedte is. Köszi a segítséget
Ui: valószínűleg jövök majd még ilyen alap kérdésekkel :)
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2015.03.13. 18:05:58