TES
  • genndy
    "Ezért mondtam, hogy még nem jutottam el odáig, hogy baj legyen...."
    Ezért szóltam előre, hogy óvatosan a kapcsolgatással, akkor majd hoz magával más bajt.

"Egy kérdés - A kiegek unoff patch-jai orvosolják ezt a sárlánylelkes problémát, vagy a játék unoff patch-ja?"
    Elvileg is-is. Az UDBP-ben benne van a javítás, mert a hiba a Dragonborn DLC-ben van/volt (ezért nem javul meg, ha csak az USKP van fönt). Viszont azt is hallottam, hogy hivatalosan ezt patchel javították, tehát ha a felsorolt sorrendben vannak a modok, akkor akkor is működik a lélekelszívás ha a UDBP nincs fönt. De mégis folyamatosan olyan panaszokat látok, hogy USKP+Dragonborn.esm-nél nincs lélekszívás, csak akkor ha az UDBP is fönt van. Szóval nem tudom hogy mi az igazság. Végig kéne próbálni az összes variációt a DLC-kkel meg az unoffokkal. Hát ebbe én még nem ugrottam bele.
    Ami biztos: ha fönt van az összes DLC és az összes hozzájuk tartozó unoff.patch jó sorrendben, akkor működik a lélekszívás. És ez a magyarításnak sem szabad hogy gondot okozzon.

"A modmanager-t pedig nem azért írtam, mert segít ezen a problémán, hanem mert írta, hogy sok modot használ - ekkor pedig igencsak ajánlatos már."
    Igen, de nála a magyarítás miatti kifagyás a gond. Ezt pedig önmagában nem orvosolja egy manager. A modsorrendet kell jól belőni, de ahhoz meg nem feltétlenül kell, simán lehet Launcherből vagy kézzel.
    Továbbmegyek: legalább 100 modom van fönt, és nem használok managert, mégis jó a játékom. Igaz ehhez kellett olyan 600 óra Oblivion, meg legalább ennyi Skyrim-modolási tapasztalat. Kezdőknek megkönnyíti a dolgát a manager, ez igaz. Főleg hogy ha hajlandó legalább megpróbálni belelátni az illető a működésébe is, és nem csak eszetlenül pakolja a modokat.

@Robokutya: hagyd úgy ahogy van. Tudtommal az a mindenhol ajánlott legjobb és legfrissebb. Ha mégsem jó a lélekszívás, akkor legfeljebb átállítod a ModOrg által javasoltra.

@pecaboy: magyarítás nem szól bele sok mindenbe, az alapjáték szövegfájlját cseréli ki, a többi csak opciós (USKP, SkyUI). Próbáld meg azok nélkül föltenni, vagy tedd föl Vik bemásolós verzióját (Nexus-Skyrim in Hungarian).
    Warezra: ha a Legendary Edition van meg, akkor az elvileg ugyanaz mint a hivatalos, de mivel minden releaser úgy nyúl bele ahogy akar, ezért bármi lehet. Térjünk vissza a problémára (ha még lesz) ha eredeti a játékod, az legalább egy biztos kiindulási pont. Warezben én hadd ne keresgessek hibát, túl macerás. Szívtam már ilyen miatt eleget, akkor fogadtam meg hogy csak eredetivel vagyok hajlandó bármit is kezdeni.