30713
TES
  • mort1981
    Szia. Ha csak az axet engedi akkor fogadd el. és írd be a parancssorba (nem tudom, szoktál-e parancsokat beírni) :
    player.additem 000D2846 1
    A maszk elérési útja, ha sehogy sem engedi.
    Utoljára szerkesztette: mort1981, 2015.01.16. 07:13:46
  • coolpet
    Sziasztok!

Gondom van a jatekkal.

daedra herceg, Barbas kutya.
    Odaadom axet, viszem a maszkot. dialogus vege, qtya szobor melle kovul,majd a jatek kilep a desktopra. ha megtartom az axet, nem lep ki.

Szerencsere nem lesz korrupt a mentes, de idegesito, kell a maszk.

Tapasztatatok ilyent?
  • pecaboy
    Ja, oké. Csak régebben, a kiegészítő nélküli játékban használtam farkasformát, akkor még nem volt ilyen. Most kipróbáltam, tetszik :)
  • genndy
    Bármikor, amikor használod és fönt van a Dawnguard DLC. Hullákat kell zabálni, úgy töltődik a skillfa.
  • pecaboy
    Skillezni-perkezni azt hogy lehet? Csak a kompániás küldik után?
  • Savaran
    De amúgy mókás vérfarkassal kóborolni, én kimaxoltam a vérfarkas perkeket és jól szórakoztam vele :)
  • Wreck86
    Köszönöm a válaszokat! :)
  • Fantusz
    Vérfarkas nem kaphat kipihent bónuszt, az NPC-k alkalmanként megjegyzéseket tesznek rá (ázott kutyaszag), illetve az ezüst fegyverek jobban sebzik (nekem ez nem volt feltűnő, ilyen fegyvereket amúgy is csak a Silver Hand használ).
    Pozitívum viszont, hogy semmiféle kórság nem betegíti meg a vérfarkast, így attól sem kell tartania, hogy vámpírrá változik, nem kell folyamatosan figyelni az egészségi állapotára.
    Használni a werewolf formát nem kötelező, de ha használni akarod, akkor is kizárólag a vadonban, lehetőleg barlangokban, épületeken belül tedd...
    Vérfarkasra szinte mindenki rátámad, lehet az semleges NPC is, sőt ha meglátják a karakteredet visszaváltozás közben azonnal 1000 arany vérdíj kerül a fejére
  • genndy
    Azért kellett átváltoznod, mert másképp nem fogadtak volna be, nem csinálhatnád tovább a küldetéseket. Vérfarkasként is gyilkolászhatsz, elég erős, főleg ha embereket ölsz, dungeonban (utána lehet belőlük enni, az a regen). Városban nem érdemes használni, mert az őrök úgyis megtámadnak. Egy nap egyszer lehet használni, de nem kötelező. Negatív hatása nincs, nem olyan mint a vámpírság. A küldi végén ki is lehet gyógyulni belőle. Nagyon egyszerű, próbáld ki, ha tetszik használod, ha nem nem.
    Igen, a szintenkénti 5 pont az global.

@pecaboy: a vérfarkas és a farkasember ugyanaz...

@PiszkosFred: nem tudom, nem vagyok belsős :) Kérdezd őket, de nem hiszem.
  • pecaboy
    Azok inkább farkasemberek szerintem.
    Az átváltozáshoz nyomsz egy P-t, megkeresed, kijelölöd, bal gombbal aktiválod, mint egy varázslatot vagy shout-ot. Legalábbis asszem így kell. Én is farkasember vagyok, de nem szoktam használni, inkább megvárom, míg meglesz az ellenszeres küldi.
    A másikra nem tudom a választ.
  • pecaboy
    Köszi!
  • coolpet
    Sracok, kerdes.

A Whiterunos corp kuldijeit csinalom, a verfarkasosokat. Atvaltoztam, de mire volt jo? Tudom hasznalni?
    A masik: szintenkent 5 pontot lehet tanulni trainernel. De ez az 5 pont ez global, szoval ha tanultam 5 smithinget, akkor mar nem tanulhatok 5 blokkot azon a szinen csak a kovetkezon? Vagy hogy van ez?
  • PiszkosFred
    Veletlenul nincs tervben valami mobil app keszitese a konyvekhez?
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.01.12. 18:27:31
  • mort1981
    Sziasztok. Jó régen jártam itt egyszer házvétel ügyben, akkor tudtatok kicsit mögékerülősen segíteni a problémán. Most is hasonló a szituáció... :( kb fél év után újra elkezdtem a Skyrimot láttam van kint 13.-as patch meg unofficial cuccok, gondoltam aktiválok is néhányat, majd ugyanazokkal a modokkal bővítettem az új telepítéses gémet amikkel régen játszottam Nos a pofonok akkor ütöttek először vissza amikor az új karival elkezdtem bóklászni. először is az összes lepke, bogár, méh, szitakötő eltűnt. Nincs sehol... néhol kaptárakban van méh(meg ha gyorsan oldalra fordítom a fejem akkor a Hearthfire-s ház greenhouse részében egy pillanatra lehet belépéskor látni egy méhet amint beássa magát a talajba...), itt-ott az asztalokon szitakötő (no meg a víz alatt néha halak közt úszik o_o) meg pár natúr lepkeszárnyat... már eleve félek mi lesz majd a Moth priestes barlangi küldetésnél... Nos ez a rovar gondom.

A másik megint csak ház gond. Akár mennyi városban érem is el a Thane rangot (vagy mostanság kóbor lovag... asszem) mennék házat venni, fel is ajánlja, hogy megvehetem kattintok, hogy itt a mani, mondja, hogy akkor adja a kulcsot, de se a manit nem veszi el, se a kulcsot nem kapom meg... a lehetőség továbbra is fent áll, mint ha nem is kérdeztem volna... pedig azért van a Dragon lord modom is meg a Konahriks Accoutrements mod is berakva, mert valahol szeretném a páncélokat kirakni... tudom-tudom, örüljek, hogy legalább a Hearthfire műkszik... mert az is (ha minden házba rakok armoryt) házanként 7 páncél + 1 a bűvölő szobában... de tudjátok én gyűjtögetős vagyok és szeretem ha mindenem megvan, és minden be van rendezve....

Tudnátok esetleg tippet adni? mert Karácsony óta már van pár száz óra játékom benne és nem szeretném ha veszne :( Ha csak paranccsal lehet elérni a ház vásárlást arra is szívesen vennék tippet. (becs szóra az árát egy jelöletlen kinti ládába rakom majd és abból úgyis eltűnik.)
    A bogarak meg a szívem csücskei. Ha erre is van ötletetek azt is megköszönném:)

Előre is köszi
  • genndy
    Elég.

@Wreck86: az elején elég nehéz. Íjak gyengék, nincs még lopakodás-szorzó, szinte biztos hogy észrevesznek, akkor meg futni vagy kardozni kell. Később viszont ha sikerül fejlődni, lesz jó enchantolt cucc, esetleg kis illusion-mágiával megbolondítani, akkor nagyon halálos. Kezdésnek jó lehet Fantusz tippje az első faluban lévő íjász-trénerrel (itt van nem sokkal lejjebb, keresd vissza). Dark Brotherhoodot kutasd fel, nekik vannak kimondottan ilyen küldijeik.

@pecaboy: MorroHun oldalán. Császári Könyvtár
  • Fantusz
    A settenkedés tudományodtól függően egyre könnyebb lesz, ha célirányosan fejleszted a karakteredet.
    Assassin mellé nem is illik kísérő, de amíg gyenge a lopakodó-tudománya hasznos lehet egy tank.
    Fejlett lopakodással, némi taktikázással már nem gond egyedül becserkészni az erősebb ellenfeleket sem, nem érdemes harcosként rikoltozva beugrani a tömeg közepébe.
    A D.B rejtekhelyén, a csatlakozás után azonnal adnak egy páncél szettet, ami megduplázza a settenkedős hátba szúrást, a perkkel így 30x sebzés érhető el tőrrel - a lényeg, olyan szinten lopakodni, hogy ne vegyék idő előtt észre.
    Az egykezes mellé vagy íjászat, vagy illusion mindenképpen ajánlott, vannak helyek, ahol nem lehet egyenként levadászni az ellent, de a karakter életképes kísérő nélkül is.
  • pecaboy
    ...mármint hogy nem játékban magyar, hanem "explicit" módon olvasható a neten.
  • pecaboy
    A Skyrimbeli könyvek magyarítása esetleg elérhető valahol a neten?
  • Wreck86
    Egy kérdés:
    - játszotta már valaki végig a játékot Assassin-ként? Értem ezalatt a könnyű páncélt, settenkedést, dual wield stb kísérő nélküli verziót + ami ezzel járt?
    Mennyivel nehezebb így a játék ?
  • pecaboy
    Értem... Sebaj, boldogulok vele, angolból is jó vagyok :)
  • pecaboy
    A link lemaradt. Szóval elég innen az első fájl?
    http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/39050/?tab=2&navtag=http%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Fskyrim%2Fajax%2Fmodfiles%2F%3Fid%3D39050&pUp=1#
  • Fantusz
    Az Unofficional patchek meghülyítik a magyarítást, ha rossz sorrendben telepítetted, a modlistában pakolgatás már nem segít.
    A magyarítást a már patchelt játékra telepítve működik, közel elfogadhatóan, de még így is maradhatnak visszaangolosodott részletek (plusz a DLC-k angol szövegei)
    A magyarításra telepített Unofficional patchek sok szöveget visszaállítanak angolra, s azon már nem segít az sem, ha újra telepíted a magyarítást.
  • genndy
    Egész pontosan: még egyik sem.
  • Wreck86
    Ha jól tudom a DLC-k közül nem mind kapott magyarítást, mondjuk ezt haveromtól hallottam mert én angolul játszom.
    Utoljára szerkesztette: Wreck86, 2015.01.12. 09:39:10
  • pecaboy
    Új játékot kezdtem, és ugyanúgy bizonyos részek angolok maradtak :S
    Ugye innen kell csak a legfelső fájlt (Skyrim magyaritas frissites) bemásolni a Data könyvtárba?
  • pecaboy
    Itt található az alapjátékhoz:
    http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/19/?
    Lejjebb görgetve, Complementary Mods címszó alatt a többi nem hivatalos patchet is leszedheted.
    Hogy mire jók, nem tudom, de biztos van hasznuk :) Bugokat meg hasonlókat javítanak, nézd meg a leírásukat.
  • coolpet
    Sziasztok!

Mit ertetek azalatt hog unoff patchek?

Nekem steames legal verziom van, elvileg updateli a legujbbra a legendaryt.

Kellene meg valamit feltennem? Nem talalkoztam az eger es seta bugokonkivul massal eddig.
  • genndy
    Igen, mentésekben is benne maradnak a szövegek, illetve a DLC-k+unoffok szövegeit még nem fordították le, amiatt is nagyon sok minden visszaváltozik.
  • pecaboy
    Nos! Felraktam ezt a magyarítást:
    link
    A szövegek nagyrésze tényleg magyar lett, és végre nem fagy a játék a menü előtt. Viszont pár dolog érdekes módon angol maradt. Lehet, hogy azért, mert egy korábbi mentést folytattam?
    Példa:
    Könyvek közül Uncommon Taste, Beggar Prince, Fall from Glory angol, A csalogányok: léteznek, vagy csak kitaláció?, Barenziah királynő életrajza (összes rész) magyar stb.
    Belethornál "What have you got for sale?", de nála a többi opció magyar.
  • pecaboy
    OK, köszi!
    Biztos, h nem azzal az egy-két moddal van gond, mert próbáltam már anélkül is magyarítani. Kipróbálom a Vik-féle manuális telepítést, hátha.
    Azt nem is vártam el, h warez verzióval bárki vacakoljon :) Csak megjegyeztem, h ez van. Tekintve, h magyarítás nélkül minden kifogástalanul működik, és krekket se kellett felraknom, szerintem nem ezzel van probléma.
  • genndy
    "Ezért mondtam, hogy még nem jutottam el odáig, hogy baj legyen...."
    Ezért szóltam előre, hogy óvatosan a kapcsolgatással, akkor majd hoz magával más bajt.

"Egy kérdés - A kiegek unoff patch-jai orvosolják ezt a sárlánylelkes problémát, vagy a játék unoff patch-ja?"
    Elvileg is-is. Az UDBP-ben benne van a javítás, mert a hiba a Dragonborn DLC-ben van/volt (ezért nem javul meg, ha csak az USKP van fönt). Viszont azt is hallottam, hogy hivatalosan ezt patchel javították, tehát ha a felsorolt sorrendben vannak a modok, akkor akkor is működik a lélekelszívás ha a UDBP nincs fönt. De mégis folyamatosan olyan panaszokat látok, hogy USKP+Dragonborn.esm-nél nincs lélekszívás, csak akkor ha az UDBP is fönt van. Szóval nem tudom hogy mi az igazság. Végig kéne próbálni az összes variációt a DLC-kkel meg az unoffokkal. Hát ebbe én még nem ugrottam bele.
    Ami biztos: ha fönt van az összes DLC és az összes hozzájuk tartozó unoff.patch jó sorrendben, akkor működik a lélekszívás. És ez a magyarításnak sem szabad hogy gondot okozzon.

"A modmanager-t pedig nem azért írtam, mert segít ezen a problémán, hanem mert írta, hogy sok modot használ - ekkor pedig igencsak ajánlatos már."
    Igen, de nála a magyarítás miatti kifagyás a gond. Ezt pedig önmagában nem orvosolja egy manager. A modsorrendet kell jól belőni, de ahhoz meg nem feltétlenül kell, simán lehet Launcherből vagy kézzel.
    Továbbmegyek: legalább 100 modom van fönt, és nem használok managert, mégis jó a játékom. Igaz ehhez kellett olyan 600 óra Oblivion, meg legalább ennyi Skyrim-modolási tapasztalat. Kezdőknek megkönnyíti a dolgát a manager, ez igaz. Főleg hogy ha hajlandó legalább megpróbálni belelátni az illető a működésébe is, és nem csak eszetlenül pakolja a modokat.

@Robokutya: hagyd úgy ahogy van. Tudtommal az a mindenhol ajánlott legjobb és legfrissebb. Ha mégsem jó a lélekszívás, akkor legfeljebb átállítod a ModOrg által javasoltra.

@pecaboy: magyarítás nem szól bele sok mindenbe, az alapjáték szövegfájlját cseréli ki, a többi csak opciós (USKP, SkyUI). Próbáld meg azok nélkül föltenni, vagy tedd föl Vik bemásolós verzióját (Nexus-Skyrim in Hungarian).
    Warezra: ha a Legendary Edition van meg, akkor az elvileg ugyanaz mint a hivatalos, de mivel minden releaser úgy nyúl bele ahogy akar, ezért bármi lehet. Térjünk vissza a problémára (ha még lesz) ha eredeti a játékod, az legalább egy biztos kiindulási pont. Warezben én hadd ne keresgessek hibát, túl macerás. Szívtam már ilyen miatt eleget, akkor fogadtam meg hogy csak eredetivel vagyok hajlandó bármit is kezdeni.
  • pecaboy
    Lehet, h az okozza a problémát, h a játékom nem teljesen eredeti, haneeem... egy bizonyos Prophettől "vettem"? :)
  • pecaboy
    Kipróbáltam, hogy csak a fő unoff. patchet kapcsolom ki. Úgy sem megy a játék, ugyanúgy lefagy a Bethesda Studios utáni képernyőn, a sárkány szimbólumnál (ahol a menünek kéne bejönnie). Ahhoz, hogy magyarítással menjen, ki kell kapcsolnom az összes unoff. patchet.
  • pecaboy
    Pont ez a sorrend nálam is, mégse megy a magyarítás :/
    Innen kell leszedni a 112 (jav: 113) megás fájlt ugyebár: http://www.morrohun.hu/skyrim/skyrimletoltesek.php
    Utána meg értelemszerűen felrakni, és annyi. És fagyás :P
    Utoljára szerkesztette: pecaboy, 2015.01.11. 14:32:09
  • pecaboy
    A DLC-k és a játék unofficial patch-eit kapcsoltam ki, és működött. Nem tudom, hogy külön-külön kapcsolgatva megy-e.
    Egyébként nincs sok mod felpakolva - csak az unoff. peccsek, valami színeket élénkítő megvilágítás meg a SkyUI (inventoryhasználhatóságjavÍtó :)) .
  • RoboKutya78
    én beállítottam a javasolt sorrendedet de a modorg felül akarja bírálni
    vajon miért?tegyem úgy ahogy javasolja?
  • Savaran
    Nekem akkor nem jött a sárkány lélek amikor ez: (Unofficial Skyrim Patch.esp) be volt kapcsolva, amióta kiszedtem jó a játék, második karakteremnél az első sárkányölésnél nem jött a lélek, és ugye az főküldetés, tehát nem is engedett tovább. kép
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.01.11. 08:13:46
  • Morlan
    Ezért mondtam, hogy még nem jutottam el odáig, hogy baj legyen.... :)

Egy kérdés - A kiegek unoff patch-jai orvosolják ezt a sárlánylelkes problémát, vagy a játék unoff patch-ja?

Egy megjegyzés - Én is ezzel a problémával találkoztam, mikor leszedtem és bekapcsoltam a kieg unoff-jait, pedig beraktam sorrendbe, ahogy írtad itt, vagy más oldalon.

A modmanager-t pedig nem azért írtam, mert segít ezen a problémán, hanem mert írta, hogy sok modot használ - ekkor pedig igencsak ajánlatos már.

Tudom, hogy az volt az eredeti kérdésem, de Fantusz válasza megnyugtatott, hogy nincs szükségem ilyen modra. Kösz Fantusz!
  • genndy
    Persze, lődd csak ki az unoffokat, aztán az első sárkánynál meg majd jön a sírás, hogy nem jön a lélek... Az igaz, hogy a hiányzó unoffok miatt nyavalyog, de azzal nem kell törődni. Csakhogy: az unoff. patchek és a magyarítás tökéletesen megy egymással, nem kell kapcsolgatni semmit. Ez a jó sorrend:
    Skyrim.esm
    Update.esm
    Unofficial Skyrim Patch.esp
    Dawnguard.esm
    Unofficial Dawnguard Patch.esp
    HearthFires.esm
    Unofficial Hearthfire Patch.esp
    Dragonborn.esm
    Unofficial Dragonborn Patch.esp
    Mod manager nem fogja megoldani a gondját, azzal is csak a sorrendet lehet rendezgetni (igen, másra is jó, de ebben az esetben nem lenne más szerepe).

Fejlődés lassító mod volt az eredeti kérdésed. Felesleges, gyorsan lelassul majd magától pár szint múlva.
  • Morlan
    Köszi, ez kellett nekem! :)
    Már el is felejtettem mit is kérdeztem az előbb... kérdeztem egyáltalán?