TES
-
- fő küldetés
- polgárháborús vonal
- Dawnguard DLC küldetéssorozata
- Dragonborn DLC küldetéssorozata
- Companions küldetéssorozat
- Mágusok céhének küldetései
- Tolvajok céhének küldetései
- Bérgyilkosok céhének küldetései
- Deadra-küldetések
- mellékküldetések
A szerepjátszást többé-kevésbé a játékosra bízzák a fejlesztők, a harcos példádnál maradva nem tiltott, hogy az összes céhnek tagja legyen a karaktered, de akkor akciójáték-szerű kalandor lesz.
Egy harcos lehet független kalandozó, vagy a Companions tagja, de ha közben a tolvajok céhének és a bérgyilkosoknak is dolgozik, már kicsúszik a szerepéből - mágusokhoz meg az menjen, aki valóban varázsló (bár itt van egy baki, mert az egyik mellékküldetés miatt kénytelen csatlakozni a mágusokhoz, ha azt teljesíteni szeretné - Gauldur amulet).
A játék annyira szabad, hogy még a főküldetést sem kötelező csinálni, s akkor is többszáz óra játékidőt eltölthet benne a játékos, egyszerűen el kell döntened, mit szeretnél
Nem egykarakteres a játék, ha egyetlen karakterrel szeretnél mindent megcsinálni, az említett 40-50-es szint fölött már elég monotonná válik, eléred a "félisten státuszt" nincs igazi kihívás, könnyedén leversz bárkit, aki az utadba kerül.
Én pl. a polgárháborús vonalat több karakteremmel is figyelmen kívül hagytam, egyik oldal sem volt szimpatikus, persze azért norddal voltam a felkelők, imperiallal a császári oldalon (ugyanazok a küldetések), tolvaj-bérgyilkossal még a főküldetést sem csináltam, s a daedrák feladatit is szelektáltam, nem mindegyik illik az adott karakter profiljához, főleg, ha az illető egy lovag...
Majd eldöntöd merre indulsz, az nem zavarjon meg, ha a fejedhez vágnak nem kívánt küldetéseket, nem kötelező teljesíteni.
Mindkét polgárháborús fél agitál, hogy csatlakozz hozzájuk, céhekhez is megkapod a belépő küldetéseket - ha nem szimpatikusak, hagyd figyelmen kívül.
Főleg a daedra hercegek lephetnek meg a kéréseikkel, náluk a jutalom valami egyedi tárgy, s a küldetéseik is érdekesek lehetnek, csak hát ők alapvetően nem a jóságukról ismertek.