TES
-
Jó hír!: szerintem vége a CTD-knek. Kijött ez: SSME - Skyrim Startup Memory Editor. Köszönet a moddereknek, akik (megint) a Bethesda helyett dolgoztak 
Legfrissebb stabil SKSE kell hozzá (illetve talán 64bites oprendszer is, de ez nem biztos). Röviden: megváltoztatja a Skyrim memóriakezelését, hogy elsőre nagyobb memóriablokkot foglaljon le magának. A CTD-ket meg végtelen töltőképernyőket ugyanis az okozza, hogy a játék szarul kezeli ezeket a lefoglalt blokkokat, és ha kifut belőlük, akkor kilép. Na ennek szerintem nagyjából vége, teli lehet tömni a játékot textúrapakkokkal, maximum megakadni fog.
Saját próba: ugridstoload=7, High.Res+2K, SMIM, SFO (nekem ez okozta a legtöbb gondot amúgy), CoT, RLO, és még egyéb textúramodok, nem agyig teletömve, csak hogy már szép legyen + ENB. Fél óráig kellett 10x sebességgel röpködnöm össze-vissza, bejárva az összes tartományt, hogy végre kilépjen a nyomorult
Jópárszor beakadt, több másodpercre is (gondolom ekkor töltötte meg frissítette a cellákat), de nem fagyott. Mondjuk ez extrém helyzet volt, direkt szivattam, szerintem normálisan játszva nem lehet kiakasztani. Stabil. Még az fps is több lett, pedig az ENB fogja a gépemet (de szép, úgyhogy használom).
Érdemes megnézni Gopher videóját is, tőle vettem a módszert, ő is így ellenőrizte, és nagyon elborult stressz-teszt kellett hozzá hogy megfektesse a gépet.
Ha minden igaz, akkor a következő stabil SKSE-be is bekerül ez (illetve már van belőle alpha, csak ki tudja a modok mit szólnak hozzá).