TES
  • totya4
    Kétféle módon :)

A játék elején ezzel a moddal, a +25-ös verzióval. Ez azt csinálja, hogy ha szintlépéskor az erőnlétet növeled, akkor 25-el fogja növelni a teherbírást. Én ezzel eddig egész jól elvagyok, 40 szint körül már 1000-es teherbírásom van. Még így is dobálok el sok mindent, de 3-400 az ami mindig nálam van, többféle fegyver, páncél, italhegyek, lélekkőhalmok...

Nemrég azonban kicseréltem erre (SKSE kell neki) mivel nem tetszett a "hősi" képességszint megoldás és hogy megáll a képességszint 100-nál. Ez a mod pedig alapból tud teherbírást növelni, ráadásul bármelyikből, akár életerő vagy varázserő növekedésből is, az ini fájlban kell átírni. A kettő mod együtt pedig felesleges, ezért maradt ez utóbbi. Hogy azt csinálja mint az előző mod (az alapfunkciója mellett, tehát hogy felszabadítja a 100-as korlátot), ezeket kell átírni az iniben:

bUseCarryWeightAtStaminaLevelUp=0

erre:

bUseCarryWeightAtStaminaLevelUp=1

Az ini legvégére pedig beszúrni ezt a két sort (ami a [CarryWeightAtStaminaLevelUp] szekció):

2=25
    100=0

Azaz 2-es szinttől 25-el növelje a teherbírást erőnlét növeléskor, 100-as szintnél pedig álljon le. Szabadon variálható, mondjuk ez:

2=25
    10=50
    100=0

tizes szinttől már 50-el növeli.

Hogy tiszta legyen, a két megoldás közül az egyiket használd csak, szerintem az első is megfelelő.

Mod telepítéshez én csakis Mod Organizert használok Skyrimnál. Nem tökéletes, de kurva jó. Nem ír semmit a Skyrim könyvtárba.

A következő "bebugzós" kérdésedhez. Mit pofázik? A játék normálisan van telepítve, patch fenn van, unofficial patch fenn van ami kell, magyarítás is rendben van (ha van), nincsenek modok összevissza behányva, nem megfelelően telepítve, mod sorrend oké, modok nem akadnak össze stb? :) Ami konkrét ötlet, hogy nem nagyon szeretik a mágiát, lehet ha te mágiát akarsz használni akkor nem foglalkozik veled, próbálj vele tisztán küzdeni, bűvölésmentes fémfegyverel, változik-e valami.