TES
-
ratgab #2321 Kedves Házigazda, kérlek engedj meg nekem még egy nagyobb lélegzetű off-ot és én részemről ezt a kis eszmecserét ezzel lezártnak tekintem. Ígérem, hogy innentől szigorúan próbálok on irányban maradni és nem belemenni hasonló off-okba! Köszönöm megértésed!
Yesname:
Értem, amit leírsz, de én úgy vélem a pc hanyatlását nem a warez okozza, ha egyáltalán beszélhetünk hanyatlásról (ha konzolos eladásokhoz hasonlítjuk, akkor mindenképp lemaradás van ez nem kérdés).
Én azt mondom nem a a warez miatt van a mostani helyzet, hanem a játékok minőségének drasztikus csökkenése miatt. Amikor a játékos nem tudja mire számítson a csilli- villi trailerek megnézése után sem (amik nagy részt csak parasztvakításnak bizonyulnak) és nincs lehetősége demóban kipróbálni a produktumot, ami igazság szerint még mindig nem ad elég széles látókört, ahhoz, hogy eldöntse megéri-e neki az a játék vagy sem, akkor bizony a warezhoz nyúl, ahol ki tudja próbálni.
Sokan vannak azonban, akiknek eszük ágában sincs akár 1 Ft-ot, cent-et vagy penny-t is kiadni egy-egy ilyen szellemi termékért (játékszoftver), mikor ő ingyen is megkaphatná.
De az eladások elmaradásai nem függnek össze a warezzal, mivel sok esetben nem multis játékoknál is rengeteget adnak el (korábbi átlagos eladásokhoz képest) pc-n. Az ok nagyon egyszerű, vannak játékok, melyek olyan jók, hogy ott a helyük a polcon (a multis játékoknál ugye feltétel a többjátékos mód futtatásához az eredeti szoftver sok esetben, de sok singleplayer játék is van, ami jól szerepel).
Tény, hogy nem nagyon tudok pc only címeket felsorolni, de ha akkora lenne a warez, mint a kiadók állítják, akkor ezek a cross platform címek is buknának és bizony nem mind bukik, ergó a warez duma hazugság a kiadók részéről. Akkor takaróznak ezzel a dumával, mikor a népnek nem tetszik a kész produktum, így nem veszik meg (vagy lewarezolás után végigjátszásig viszik, vagy felnéznek a metacriticre és levonják a tanulságokat.)
Hogy mi a jó recept pc-re? Nem hiszem, hogy változik az a trend, hogy a közeljövőben lesznek újra pc only címek (lásd Witcher 2 is készül xboxra), de cross platformok igen. Az egyetlen megoldás a minőségi, tartalmas játék készítése és legfőképpen valamilyen vonásában egyedi cím készítése. A kreativításé a jövő, a klónokat már csak a legritkább esetben kajálják be a népek! Szerintem!